有冇人係台灣feel到地震?

248 回覆
39 Like 8 Dislike
你冇改錯名
500年一遇個次呢?
個次抵出喇呱?
屯門大停電都可以,對於香港來講算大事
屌mic我呢邊0收到 平時啲濕碎嘢又有
傻閪你睇下你鳩唔撚搭八
收皮啦
之前出咗之後,香港人不停屌呀嘛
係咪都屌㗎啦咁咪唔好撚再出囉
我5點返hall
諗住話瞓個靚覺
直接走堂算
結果連嗰天都要我起身返學
傻閪,你見識少就收嗲啦
少少嘢就喺度嘈 屌你老味真係黐撚線㗎
當初唔撚屌 根本緊急警報就會一直用
屌你唔撚識睇人講乜
你文盲就睇多次你自己幾撚九唔搭八啦

俾人屌兩屌就乜都唔做㗎喇
之前做錯都唔屌得
你就咪撚戇鳩啦,乜柒都唔識就唔好柒
嗰次有啲咩錯?
起碼成個香港都知道伊利沙伯醫院係比肺炎狗去
仲快過你去睇電視
係人都知道晒喎
唔知捷運幾時正常返 而家都唔敢周圍去
咁應該要出多個警示
話比全港知你係傻閪
本身正常返 但1015嗰次 就話慢駛
唔好去啲近海嘅地方呀
根本呢度啲人就係盲反
好似你條戇鳩仔咁
呢個世界新世代大部份地方都用緊緊急警報
咁唔撚同你盲同你認真
醫院轉做武肺既消息有幾撚緊急呀?
全港既人都要用伊院呀?
人地地震海嘯雪崩係講緊人命傷亡影響全個國家
你就新聞公佈既事就出緊急警示
反而全港黑雨,黃大仙浸到沒頂就好似未訓醒咁

你話同你認真講既話
就顯得你更加係一個盲撐既傻閪
縮返埋去你老母個閪度唔好出嚟獻世啦柒頭
嗰陣時肺炎大部份人都係恐懼
你自己唔驚,但係傳染埋俾你屋企人咁得唔得?
咁當然啦,你喺網絡上一定話冇所謂
嗰陣係第一次試用 有啲乜嘢問題?
同埋只不過係電話響 有幾騷擾?
晏晝5:55 大部份人都醒晒 其實有乜嘢問題
少少一個電話響就搞到你咁撚驚
你嘅抗壓能力係咪真係咁差?
傻閪有幾多人會用伊院呀
一間醫院唔開放又有幾撚緊急呀?
你邏輯思維能力真係有咁低?

喺醫院門口棟條友棟個牌就搞撚掂既事
就要用到人地地震海嘯打仗既警告
笑死人
災防告警訊息共有23種,包括大雷雨即時訊息、地震速報、海嘯警報、颱風強風、火山噴發訊息、公路封閉警戒、水庫放水警戒、土石流及大規模崩塌警戒、傳染病、國際旅遊疫情、防空警報(飛彈空襲)、核子事故、疏散避難、電力中斷、爆炸、工業火災、緊急停水、空品警報、重大災害、低溫警報、毒災警報、森林火災。

知識唔夠,真係會俾人笑
仲要不斷咁樣講出嚟柒
真係下賤嘅人
住台灣咁多年第一次會驚,電話響警報唔夠1秒就狂震,拉住老婆去枱底
其實震到咁
係咪裝修都洗勁多錢?瘋狂漏水 爆牆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞