有冇人係台灣feel到地震?

248 回覆
39 Like 8 Dislike
屌你都痴撚線

D 麻煩措施咪政府整出黎

你亂用個alert system 做乜鳩姐

晒咁多錢響嚟個效果有咩用

個system 原意係for 你立刻take attention 遠離危險:颱風,海嘯,火山爆發。

你條撚樣就叫人去伊院做乜鳩?

你話你係咪犯賤
我都係
根本就係見到係政府,所以乜撚都反咗先
成件事其實就係好心提醒嗰陣時多感染,所以唔想人亂去其他醫院
呢樣嘢可以令到全香港嘅人都知道立即清楚
完全唔明有啲乜嘢好話
而家一個訊息係咪令到香港人好撚大壓力?
居然有台灣人會上連登,難道是留學生?
又震喎
台北而家仲有冇地震,呢兩日飛台北
我喺YouTube見到啲台灣人留言
震咗成晚,震到想嘔
呢條友真係戇撚柒閪鳩唔係扮架喎
依一年內都有機會有餘震,之後越嚟越輕微咁解
成日覺得好似搖緊,真係PTSD
琴日全日都暈車浪咁
坐坐下又會搖幾下
訓落床又搖,屙尿又搖
搖到已經分唔到係真搖緊定幻覺
你都痴痴地嘅 照你咁講

近排流感咁嚴重做咩唔出alert啊

而家係屌柒你政府用錯resource 擾民啊嘛

咩全香港人 冇電話D 老人家咪唔知 冇開緊急通知嘅咪唔知

家陣你當你個alert 係手機app 更新通知啊

冇腦都做到反駁隊
緊急通知正常電話直接都開咗
照你咁講冇電腦冇收音機冇出街係咪乜撚都唔會知
咁用電話一定係最大範圍可以俾人清楚了解
始終而家大部份人都有智能電話
你駁嘴完全無一個重點
最可笑嘅係竟然係因為電話通知而感到好大壓力擾民
我而家咪問你做咩近排流感咁嚴重

做咩唔出alert

咩叫大部分人有智能電話 你target 邊班人先

弱智唔識答?
當初你哋屌咗就預咗唔會再有呢個服務㗎啦
要怪就怪自己係又屌唔係又屌
遲啲真係有大型災難嗰陣時你哋就等仆街啦
大部份人有智能電話,呢個係趨勢,呢個係事實
你老母冇嘅話,你朋友老母都會有
你阿婆冇既 你朋友阿婆都會有
唔使諗住駁嘴,呢個就係現代
我唔會怪你戇鳩 冇必要
你都戅鳩鳩

日日都有人屌政府個十八區打卡係晒錢啦

咪又係搞

根本政府自己都縮啦

本身電視/廣播/sms 做到嘅效果就要開個alert 搞鳩香港人

你D公務員真係弱智唔係扮 快D攞傷殘津貼啦
屌政府打卡十八區
但係事實又好多人去
廟街夜繽紛 亦都有好多外國人喺度
唔知你係咪平行世界
又係你條柒頭講

「當初你哋屌咗就預咗唔會再有呢個服務㗎啦」

叫你攞傷殘津貼真係冇錯

個system 唔撚係比你叫人去伊院 呢D咁無聊嘅用途

你驚中招係你冇腦

好多人去有咩數據支持啊 睇過 帶動到幾多經濟效益啊 夜繽紛幾十蚊得果幾粒魚蛋啊? D啊叔都寧願翻深圳食啦

唔好成日坐住個腦
而家個系統就係對人有用,你就講到好似冇用咁
屌你老味,收個訊息都咁大壓力係咪真㗎?
自己唔夠膽承認就喺度講埋啲戇鳩鳩嘅嘢
啲阿叔就梗係寧願返深圳食啦
但係而家係多外國人去香港多過去深圳呀嘛,傻閪
你自己過去睇吓咪知道多唔多囉 又要唔信又要唔去又要唔了解淨係識幻想乜都冇乜都冇
你啲傻閪性格真係俾人笑撚死
你都痴線 又話有用 有冇數據supprt
又話外國人嚟香港多過深圳
大隻講你就叻

由頭到尾都係你話你話 咁數據呢

個系統對人有用 就係咪比你亂鳩咁用

殺雞用牛刀咪你呢D 智障

晒Q晒納稅人D錢 勞民傷財 如果係咁有用嘅年年流感季節都alert 啊嘛 最少一年兩次 咁關心D 人用智能手機收唔收到alert

垃圾反駁隊
想問吓有冇人喺台北?
聽日去而家諗緊取唔取消行程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞