人既基本待遇同禮貌係咪要比錢先可以得到?

83 回覆
158 Like 55 Dislike
咩年代都係咁架啦
班侍應覺得好型好正確架
放上網又有人支持
知名黃店:嫌貴 你返深圳食囉咁
https://lih.kg/3664766

學下呢間
樓豬唔撚識分咩叫基本
屌柒d 客好正,靚女大波妹除外
首先討論左咩係基本禮貌同基本嘅服務先啦
忙得濟發脾氣係客身上尼啲係個別事件就唔好討論啦
咩係基本剩係哩兩個字都有排拗
典型香港人就係咁,自私同埋乜都要鬥一餐,總之一定要勁過你威過你,你講咩都一定有人會踩兩腳
同埋網上世界打幾隻字有幾難,唔通果班人現實中平時行路頭dup dup唔出聲又話你知咩

唔駛咁認真去睇連登既所有post, 100個post裡面應該得1,2個係好好氣氛認真討論,其他最後都變成鬧劇
無禮貌咪無禮貌,點解要違反內心真實嘅感受?
呢啲叫真小人,係全世界中文地方最欣賞同推崇嘅行為。

明明唔鐘意,都要扮到有禮貌扮開心,叫偽君子。
係全世界中文地方最鄙視同憎嘅行為。
(以上君子小人跟儒家無關)

由細到大,香港都係功利及金錢至上,反而我好鐘意咁樣。
你第一日出世?仲未知世界點運行,咪繼續用你虛假嘅幻想去生活。
你試番左6個鐘工之後要禮貌條撚?
服務業分乜君子小人

呢行擺明職業賣笑....
又唔係同你過人世
一期幾會理得小人定君子.....
同埋真小人係中国推薦

咪拉埋其他中文地方落水
而家佢係加左錢擇位被要求調位,仲無補償
另外唔知點解嗰啲仆街fb網媒永遠唔理件事係點就,就即刻盲企係員工,商家嗰邊
你都on9
服務態度同禮貌唔應該要收錢先有
但人地本身就賣揀位服務
之前online checkin/counter checkin好易刷到連位
結果好少人比錢揀位
而家揸正打散係閪但唔關基本待遇同禮貌事
條友真係on9
廉航係外國興起
10年前你無買位連counter service都無
無做Online checkin/checkin左無印boarding pass都罰你錢
廉航服務本身就係咁
隨時cut機/態度閪絕對抵屌
但條友只係又要度縮又要人地免費比add on你
咩種性制度,你窮就窮啦屌你老母
有手有腳無病無痛都咁撚柒窮,檢討下自己啦
你都痴撚線,唔俾錢果D就狗眼兼聲大夾惡
標題同內文不乎
例子太差
網友評論邊有收錢?
Conclusion:鬥惡

人類退化緊(愈progressive 愈退
問題係連登仔多數後生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞