香港餐廳幾時肯戒除搭枱呢個陋習?

313 回覆
1542 Like 62 Dislike
做唔夠數點交租
啲嘢成日遲上同漏單
問一次又話等等,問多次開始唔耐煩
但又限人坐幾耐
真 各大餐廳唔好正係話咩北上無人食啦
咁趕客 咪唔食你啦
除陋習 樓主想暗示啲咩 好不安
明明有位都要搭枱
永久blacklist
試過4人枱4個人都係唔識
用親依個名pattern 都係弱智
香港都係留番俾專才消費吧
齊人先比入先on9 你老味差一個人行緊嚟都無乜影響啫下話
呃你個位坐咩 又唔係收茶介要開定單
後入咗未?你0定1
咁都算
問題係想賺多一個人錢就亂咁攝人落去
fine dining 就唔使搭枱
你俾得起錢實okay
你食個茶記 俾茶記價錢 就係要接受呢d
茶記無得搭枱除時10個廢老擺撚左成個場
你lunch time等完位都無時間你食

我做消費者就梗撚係想又平又好食又舒服又好態度
現實上就係一分錢一分貨
譚仔6個不過大家都趕時間 無乜所謂
啲阿姐好撚閪
成日繁忙時間同非繁忙時間同一個做法
就係見到你呢啲死傻柒先唔開胃囉
試過同朋友一齊食飯,我快手食完碌緊電話。

佢夠膽死行埋嚟同我講食完就走先,有其他人等緊
好撚多爛鳩垃圾樓面以為自己老細,好似你咁好撚惡的 🙏🙏🙏
最緊要就係即刻拎袋直接走
下下都屈就,咁佢咪玩死你囉
限時會趕人走通常都係出面排緊隊
通常無人排你鐘意坐幾耐都無所謂
其實將心比已你出面餓住排左好耐,你見裡面d人食完野係到玩手指你會點諗?
你啱 我返屋企煮 都唔幫襯你
今日幾好 間鋪冇乜人
一個人坐卡位
根本要身體力行,一定要走!唔好勉強係度食!仲要喺所有網上渠道講番點受屈!俾錢食飯慘過乞米,仲要黑口黑面無禮貌!呢啲唔係茶餐廳先有,去果啲高級食肆都有呢啲問題!所以大家啱㗎!返大6外遊使錢體驗合理嘅餐飲服務!等班大業主咁開心一日加租、啲食肆老闆繼續將啲客當貨咁質、班黑口黑面伙計無嘢做返屋企乞食就自作自受
試過同個師奶搭枱
不停同我搭爹 講哂佢自己人生背景
已經係咁哦哦唔唔地應
仲不停講
講到伙記以為我哋識 打埋同一張單
有啲強迫症既伙記會叫你照搭

啲客坐到整整齊齊,唔會東一佛,西一佛,佢地就有曬滿足感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞