疑濫用職權?投訴中銀櫃台態度惡劣 職員竟說:我搞你戶口?擅自終止投訴人戶口 終生不能開戶?連份工都無埋

191 回覆
157 Like 11 Dislike
開恆生
投訴之都
抵啦
唔信
櫃枱有咁大權咩
條友又輕度弱智咁款
官威
條友後面越吹越大特登講到d職員好似當客係狗咁
同埋分行經理仔撚有咁大權力咩
條友講野個tone有D奇怪佢係咪有D問題
有d荒謬,個主管會為左一個投訴仲要係同事既投訴而去濫用職權?
刪戶口同分行應該係兩個部門,一個分行既員工邊有咁既權力去刪人戶口

仲有,打去熱線邊可能係分行主管聽電話

保持行車距離
不受歡迎客戶
人地唔做你生意都唔比呀?
send去合規部,話個客想做d可疑行為?
然後平時d aml team 有條list會send出去
黑社會係有,由我發生嘅事睇到,佢地最底層果啲二打六都可以要求得到高層支援,但一定係搵唔到佢地接觸點果啲事情去支援。
例如某間嘢唔比佢地入去落毒set場,佢地就會向上吹雞,佢地啲(大佬)輩就會運用勢力搞鳩果間公司唔比佢地搞事果啲話事人,而佢地係有能力最到公司最高負責人嘅能力(我相信連政府部門都可能做得到)。
所以呢單嘢我都偏向信受害人。
[quote]條友後面越吹越大特登講到d職員好似當客係狗咁
同埋分行經理仔撚有咁大權力咩
黑社會係有,由我發生嘅事睇到,佢地最底層果啲二打六都可以要求得到高層支援,但一定係搵唔到佢地接觸點果啲事情去支援。
例如某間嘢唔比佢地入去落毒set場,佢地就會向上吹雞,佢地啲(大佬)輩就會運用勢力搞鳩果間公司唔比佢地搞事果啲話事人,而佢地係有能力去到搵公司最高負責人嘅能力(我相信連政府部門都可能做得到)。
所以呢單嘢我都偏向信受害人。
你睇完條友講野唔係覺得佢信得過下話
乜鳩以後乖乖地唔搞咁多野
都唔知係咪渣白卡
但你唔好忘記間地方銀行背景
仲要天水圍分行
講乜鳩
擺明低能閪客啦
事主片面之詞
關銀行背景咩事
咁都要個客真係有先得,你估其他部門會陪佢癲咩
返去會員聚會啦
上網托咩
仲要回人帖
搞乜撚channel c連呢炒車味濃既野都報轉左手?

事主古撚怪到仆街喎
你輕度?
事主排隊入現金,應該唔係一次半次。假如個主管舉佢懷疑洗黑錢,內部會有AML部門開file Review佢 account, 然後AML會叫返個間分行主管去問佢攞資料解釋。如果有合理解釋,主管吹你唔脹,但事主唔聽電話,咁銀行就大條道理close你 acct. 第一,銀行你商業機構,你正常客佢都可以唔做你生意。第二,個主管玩程序,俾事主解釋但事主放棄機會,俾主管有位入而close acct, 事主係唔能夠用公平待客約章向金管投訴。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞