大家發吾發覺身邊好多人開始接受小米嘅產品

252 回覆
69 Like 604 Dislike
我認我屋企有小米吸塵機同抽濕機同鏡頭
係,真係一樣都冇
你話佢唔安全?
分分鐘啲國際大品牌啲QC仲差過佢

有無數據?
邊個大牌?
反而要問點解所謂既大牌,做得仲衰過小米
得大米 無小米
我有4個小米濕度計
睇住啲相機 同結他
尿袋唔通係香港買埋啲垃圾貼牌貨咩
煲粥嗰啲小米就有兩包
一包泰國產一包台灣產
小愛同學
真係用過就直接講用咩牌子啦,充大頭😂😂😂
後座,90度都唔知有無
點坐?

另外尾冚可以做但又唔做 T 車果種 Hatchback

無,一樣都無
得個屌米尿袋 不過宜家都唔會用

跟著全屋一件屌米電器都無
亦唔諗住買
有個frd本來買電子產品一定揀該類別最top,其他牌乜都唔掂
又只買次旗鑑或下線野 有logo就得,唔捨得就大堆理由,都算啦關人撚事
但近年由食住行電車手機小米野,開口埋口乜柒都大讚支牌好撚煩
連有個frd揸開benz想換電車,以前佢意見都係換歐洲車tesla呢D
而家勸買支牌話又靚科技又高唔同晒咖喇,on9先買歐洲車
佢仲將dyson風筒風扇換埋小米再猛sell人
我都想知點解咁大改變
買左風扇幾好唔太噪
全屋都有米,不過係miele
作為小米用家
其實講真個句
好多野一分錢一分貨
你用過佢啲產品既software你就會明白佢根本未夠班
佢完全無apple個種it just works既感覺
用到既時候就當然無問題
但佢出error既機會都幾頻密
自問用過佢好多野
電燈膽、電鬚刨、電話、平板、電腦、空氣淨化器、氣炸鍋、router等等
pair唔到又試過 無啦啦自己unpair又試過 pair左著唔到件野又試過
係大陸買大陸版既小米野有部分唔知點解要用翻大陸server(例如router,同香港/新加坡ser分開)
除左軟件,硬件都唔係特別好
氣炸鍋顯示屏唔知點解要用oled(搞到唔夠兩個月已經burn in)
當然你可以話「幾百蚊,仲想點呀你」啦
不過佢唔會係apple級別囉
更加唔會超越apple
唔出街食飯
煮飯都係用外國進口樽裝水
沖涼嗰啲我已經講咗
似乎你飲得太多東江水隻眼開始有啲事
全部都係用外國進口樽裝水,洗衫都係
我,再次贏得漂亮嘅一仗
蘋果原廠線出哂名易爛喎
你身邊嘅人同你一樣咁垃圾
所以你覺得多左人用
買電子產品生產商姐,我睇唔到有咩科技
水煲/ 電爐好用🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞