左腳踢波嘅人係咪好難練weak foot

120 回覆
21 Like 111 Dislike
而家好d,右腳單腳的波都的到15-20下
以前最盡3-4下
本身右腳底 踢踢下左腳球感仲好過右腳
右腳除左大力啲之外 痴波推波都唔及隻左腳
托迪咪左腳雙槍,仲有Vieri
一向競技類野左手左腳都有優勢
因為左腳既人少過右腳 所有技巧野
對對手黎講會相反左 可能反應唔切
佢右腳架
癲到開角球死球都可以就左右腳開
睇咁耐波好似都無乜見過
托迪右腳
早排好似用右腳射12碼
佢死球都係用右腳
我右腳
Same,啲高波痴落嚟左腳順過右腳,左控一控,順勢右腳射
我都係
明明右腳底
但踢踢吓左腳射波傳波仲準啲
啲隊友有時見我用右腳會屌柒我叫我用返左腳
啱呀,其實用熟腳背仲好過逆足
出腳快好多
帶帶吓波急停再用返同一隻腳腳背片個波出去一定快過cup一cup再換腳傳波
單蹄要練到勁都唔容易
son 左右腳都射到遠射
Ousmane Dembele喎

我反而覺得而家已經易睇咗
初初出道嗰陣真係分唔到
呢個係唔使嘥時間練右腳啫
右手下話
好似真係少左腳仔右腳都掂
我右腳既,有排淨練左腳,我諗有8成右腳咁
但之後右腳斷十字韌帶,之後變返全右腳了,因為唔太敢用右腳做重心腳
港隊個Anson Wong都係雙槍
Repetition
Repetition
Repetition
Incorporate the weak foot in every drill movement and dedicate weak foot only training days
Prioritize first touch and step overs and shooting in the box with the weak foot, because you can do other things with your stronger foot
本身係右腳
但小學踢波唔知發起咩神經 ,拎住個波好近咁用左篤波埋牆,講緊近係兩三碼咁近,keep住用左腳係咁篤。

久而久之,依家三十幾歲人左腳踢得仲好過右腳
雲佩斯
根本條撚樣自己都唔知 自己到底左腳定右腳
https://youtu.be/i4sgH0loNno?si=FzaNnxzmUWX0ZIue
柏度?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞