$3000 4k 27" Mon macbook 用要有type-C

67 回覆
1 Like 41 Dislike
$37xx , 肉眼睇可能覺d, 係咪ips 通病?
隻隻mom 裝嵌郁幾撞手神
巴打形容得非常合切,可能係通病
巴打係咪連macbook? 有無setting 分享下?
45W都夠頂MACBOOK
除非長期CHUR盡部腦
師兄有無試過駁macbook + macmini 好似用唔到kvm, 我插左receiver 係macmini, bluetooth 連macbook 佢分到屏但mouse, keyboard 不能共用
插mon
Receiver無插落個mon度點KVM呀
非type-c嗰邊要插埋條data線去upstream USB port,然後喺osd set KVM/ 裝DDPM set KVM
DDPM用完記得刪走,memory leak足咁多年都改唔好
DDPM唯一好處係可以用keyboard shortcut轉mon嘅input signal,但要定期重開DDPM
兩部Mac點解唔直接universal control甚至直接行screen sharing
macbook 同macmini 都可以universal control?
買QD OLED 啦
部u2723qe 如果set movie hdr 睇netflix 個背光會閃下停下,師兄有無同樣問題?
u2723qe 開HDR已經係錯 冇1000nits開HDR只會變灰
我試過係type c 接macbook 先會咁,我試mac mini 用hdmi 同一個setting 就無閃下閃下,點解會咁既?
點解唔得
轟左落去U 了 等送貨
灰關亮度鬼事咩
大把OLED跑唔夠1000NITS啦
背光問題
佢個local dimming太弱
用緊s2722qc 冇咩投訴
都係用黎駁macbook pro?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞