$3000 4k 27" Mon macbook 用要有type-C

67 回覆
1 Like 41 Dislike
有無ching 有推介
買左Macbook pro M3Max 想駁個大mon
主要剪片 畫下畫 開zoom meeting 用,有時睇下youtube 同Netflix
要有typeC 65W 一線充電+output
$3000 咁上下
如果你剪片畫畫唔係去到專業級搵食水平 對色水無乜要求的話就三叔m7算平玩之選
有埋你講嘅dp alt mode
Dell S2722QC

係未上邊果部? 得32" 有啲大,張枱125cm*70cm
加mon 臂
開post之前都有睇左下呢三部 唔係好知有咩分別 應該會搵鋪頭睇下真機
但未用過Dell 想睇大家有咩推介
係呢部了 台仔有出過27"版本但香港好似無行貨
就咁睇你枱面擺就擺得落 擺埋部mbp就差唔多
隻芒臂記得搵大力d
出事65w 電力輸出 唔夠力充部macbook
原配90W 頭

有27吋版just to share
90w 係最高輸出
65w長插其實都夠 除非你24小時full run部機
Dell u series
kuycon-,-?
大陸牌子?呢個真係有啲冷門
第一部? 雖然Overbudget 8舊
但真係正嘅可以一戰
咁fit 啦 就咁剪片 開live 唔會chur 盡部機嘅
唔好慳,U2723qe係你嘅正確選擇
m3 max 當然係配studio display

頂唔的住
U2723QE 用落有無咩問題?
琴晚睇到個大陸牌 innocn M2U 啲spec 好勁但又兩千幾好平
都係睇下實機再算
唔打機u 系一流
不過本身無用開144 打機應該唔會覺得有問題
我就係例子
Wfh mon 240hz
電話 mon 120hz
公司 mon 60Hz
冇feel到大分別

AAA PS5 ff7 re 開4K 30fps 唔覺太大問題
只有啱啱玩完pc 120fps 先覺得lag
但玩1分鐘之後 都會慣咗
所以唔係fps game 可以慳返筆錢
認真,直上Studio display,後悔買得太遲
msi mag 27 upf
有錢我都買左了
本身都無打開機的 所以60hz 夠做了
岩岩買左Dell U2723QE, 個mon底好似有少少暗影,係咪正常?
買左幾錢?
唔係好睇得出個暗影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞