『劇透』《無職轉生~到了異世界就拿出真本事~》集中小說/漫畫討論 (15)

247 回覆
11 Like 0 Dislike
如果其他集數正常出 再補一集淨係PPT講日記就完美
OP我覺得都係配合返劇情
以前係向世界出發
今季開始
所以節奏都加快

呢集同妹妹嗰集做好啲呀
咁快做到七星崩壞
如果解決埋,可能見到妹妹

CLS
係咪就鄒可以見返阿妹
勁賢淑
父パウロから手紙が届いた。妹のノルンとアイシャを引き取ってほしいので、護衛付きでこちらに送ったというが…。そんな中、ルーデウスと同じ世界から“転移”してきたナナホシは、元の世界に戻るための召喚魔術の研究を続けていたが、なかなか糸口が見つからずに焦りを募らせていた…。

預告
係咪差唔多要比紅毛蒲下頭 片尾出下修行都好
有冇可能會中間插一集 剩講紅毛
睇佢想唔想妹妹篇大cut
定好似上次咁放BD番外
12+1 ova 都還好
12 入邊有1集紅真係太趕

題外,話因為紅毛動畫未出大人版,出三色商品唯有出幼幼版
大人真係無咁快有
隔離傾緊三個老婆點排

我覺得紅毛>綠毛>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>藍毛

紅毛成個人生俾哂Rudy唔洗講
Rudy第一個娶綠毛先可以開後宮
之後冷戰都係因為Rudy衰到連幫個仔改名都唔記得

相反藍毛對Rudy重要只係因為佢好彩係第一個接觸Rudy,帶Rudy出門佢老豆老母遲早都會做
而且佢一開始對Rudy好前提係Rudy係天才
遇上庸材佢根本係搞到學生自殺嘅教畜
再加上佢只係一見鍾情
甚至有少少可以話利用Rudy情緒低落滿足自己性慾
Rudy自己都話對佢係尊敬居多
如果唔係Elinalise 格硬嚟+綠毛大愛
根本唔應該娶佢
睇web本身都會見到第x章xx篇
文庫就大大張圖show出現左咩人
最多話op係多左老母同附近嘅野

但講得迷宮就知道係救人
同下落不明嘅家人又只有一個人
第一季又有魔界大帝幫手望過
老實講其實認真分析係唔難估
同埋人神古惑到咁
本身好多人估到有個同時空有關嘅爆點
作者係勁在啲爆點係完全融入到故事入面
唔似為爆而爆嘅電視劇
好多野都融入得好自然
例如地下室密封連老鼠都入唔到去
我以前同你一樣
但我上個月重睇一次小說
感受到rudy既「唔完美、非典型、貼近現實生活」既性格既魅力
欣賞多左白毛
以前覺得佢性格太真實、諗好多又煩
而家欣賞佢既真實同唔完美
而家rudy同白毛既唔完美對我黎講就係「完美」
無職真係勁在文戲
你可能覆錯
我係唔識欣賞Roxy
白毛現實嚟講已經係完美
白毛內心戲好撚煩膠
我都唔欣賞roxy
唔中意紅毛
不擅溝通, 又要粒聲唔出走左去
搞到魯迪以為自己俾人飛撚左, 搞到不舉

不過小眾D既角度
魯迪雖然口講三個都愛
實際行動上臨門一腳永遠都係做被動個個
就連莎拉都係咁
個人覺得從角色角度睇有D可惜
roxy終於搵到夢想情人
我係覺得2條感情線相距太近就會有D尷尬搞到ROXY好似衰人咁
但白毛預左RUDY唔會安份 遲早有第二第三個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞