老竇今日鬧自殺點算?

46 回覆
1 Like 8 Dislike
笑咗
咁咪由佢搵囉,可能打打下電話或send send下電郵就有呢,個乜鬼杜拜王子個侄都係咁搵到啦
因為見你話佢試過唔識路番屋企?如果記性無問題放心嘅話都可以畀佢做廚房野嘅(唔驚唔記得熄火etc)。
腦退化睇腦邊part,唔一定影響記性,例如額葉(frontal lobe)出事就影響性格、執行能力。腦退化唔一定照到,可以通過測驗診斷。當然亦可能係情緒病。搵精神科醫生可以分到。
自然已淘汰佢
Join lo
好common
我老豆柏金遜末期個陣都係咁,仲要有幻覺,成日覺得有人想害佢,其實佢自己都唔想,個腦出左事就咁麻煩,忍下啦巴大,到佢走左個陣,你又會後悔佢在生過陣,唔對佢好d
我覺得你應該心平氣和咁同佢講佢嘅轉變
話俾佢聽佢病後出現左問題
同時應該收埋佢D藥以後就定時定候餵佢食
做就一定難
因為佢多數已經失去左自我認知嘅能力
唔好嗌交或者負面咁講
唔肯聽就停
慢慢黎
盡量講事實俾佢聽唔好加入個人意見
個腦塞左係好難一步到位
總之就不能進入嗌交 mode
行得走得又失控,太難搞,唔收。
老實講,佢個陣已經分唔到現實同幻覺,連醫生同警察都唔信,覺得佢地係夾埋害佢,因為我老豆,差佬已經成日上門,我都明白你依家既感覺,但腦部受損既病人就係咁
D死老野一日唔返工就周身都出問題
死廢老唔捱得
有,送過去,但佢偷走過幾次返屋企,之後無辦法,因為醫生話柏金遜末期,病人壽命都唔長,所以屋企人商量後,都係等我老豆屋企過埋最尾呢條日子
檢查下 腦退化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞