【四月新番】《轉生為第七王子,隨心所欲的魔法學習之路》

853 回覆
29 Like 20 Dislike
發現漫畫畫功係cls級
小說本身無咩特別 仲可以話有啲難讀

但係神畫師出場即刻神作
屍體疆化嘅咬合力

死撚咗 精神力都無埋 都要咬住佢一齊陪葬

點可以唔感動?
其實呢套野除左一出世射左個大火球之外,好似同轉生無乜關係
個畫師真係漫畫界既 ufotable 咁
將普通既作品變左一套爆hit既野

《轉生為第七王子,隨心所欲的魔法學習之路》(日語:転生したら第七王子だったので、気ままに魔術を極めます)是日本作家謙虛同好會(謙虚なサークル)所著的輕小說,由2019年10月起於成為小說家吧連載。2020年7月起經講談社輕小說文庫出版實體書,Meru.(メル。)擔綱插畫。

其後獲改編為漫畫,由2020年6月27日起於講談社旗下網上漫畫平台「Magazine Pocket」上連載,漫畫家是石澤庸介[1],並獲得下一部人氣漫畫大賞2021網絡漫畫類別的第8名[2]。

但係google下 石澤庸介 其他作品好似都無咩共通點咁?
好想俾希露法斬賓周
畫師界嘅梅林
英雄作成 EX
坐等下季牙jade 老是常出現
因為主角轉生前都係同一個時空既人
伏線黎
不過咁講 其實個大火球同轉生都冇乜關係
又係一個幾重要既伏線,希望唔好有人劇透
呢套嘢伏筆伏線都做得好好

返轉頭重睇 應該會有開心大發現
前段講到咁變態
https://youtu.be/7l8fb68tkKw
小腿
遲啲會講少少應該
尋日睇哂糞作獵人就開始睇呢邊漫畫
班人幾時先知主角咁勁?一路冇人知?
睇漫畫由第一話直衝到教會篇,爽
暫時睇左兩集,點解個主角咁可愛???後面會唔會大個
睇曬12集,未變大
我諗應該會好似無職前半咁, 淨係𡃁仔期都佔一大節篇幅
或者可能冇需要的話,直接唔會有time slip
大特色嚟
去到完都未必會大過啦
除左隻希露法公仔其他唔多吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞