[4月新番]Re:CREATORS 第18話

70 回覆
5 Like 0 Dislike
與其拖2季到咁長,倒不如整做1季14集重開心

一直都覺得班人有正常智力嘅話係可以一季收工
套野咁多角色 要cut到十四集 一定cut好多野 好多野解釋唔到 伏線收唔到
到時你地咪又係屌

除左上集槍佬嗰段,成套嘢有幾多角色描寫?又有幾多伏線?
個 gl game 角色 根本係ToHeart
個 gl game 角色 根本係ToHeart

我仲以為係school days

Gl game變戰鬥角色,立即諗起向坂環
套動畫睇到好尷尬
真鑒係咪幫男主加咗個buff
咁樣男主個創造物就做咩都滿承認力

應該係本身男主個創造物係要靠個fes嘅戰鬥過程黎攞承認力
依家紫毛直接幫佢skip左
但係男主問佢嗰part暗示左紫毛可能因為夾硬幫男主破壞承認力呢個世界嘅守則而被世界驅除
部機成部反派BOSS機咁 棍佬個能力又反派FEEL
掉Q轉哂正反派
部機成部反派BOSS機咁 棍佬個能力又反派FEEL
掉Q轉哂正反派

MK隻野剩係識斬人
全部人都走晒去一邊咁制
18集再加新人物
以依家對個角色既塑造描寫,邊個死左我都唔會有感覺

以下9up下,藍色的窗簾
[size=1]假金呢段對話,以粒假金比喻動畫/創作界
雖然本質上係普通野(一堆商業作、公式劇情呃飯食)
只要睇到既人覺得係真黃金,根本係咩都無所謂
而結果論(銷量、票房、賺幾多)=成功與否
呢套以「創作者」同「創作品」既動畫好難唔令我諗多左
全部人都走晒去一邊咁制
18集再加新人物

[size=1]假金呢段對話,以粒假金比喻動畫/創作界

我認同呢想法
呢幾集真係講多創作呢個領域既野
好好睇
文戲都好有水準 呢兩集
好好睇
文戲都好有水準 呢兩集

所以talk根本唔係問題,係之前talk得唔好睇
好好睇
文戲都好有水準 呢兩集

近兩集的確係好睇咗
好好睇
文戲都好有水準 呢兩集

近兩集的確係好睇咗

之前節奏控制得唔好
講野太撚長氣,又玩唔到去物語果種級數
多過5分鐘都唔想聽啦
之前仲要差唔多全集同一個人係到講
全部人都走晒去一邊咁制
18集再加新人物

假金呢段對話,以粒假金比喻動畫/創作界

我認同呢想法
呢幾集真係講多創作呢個領域既野

唔知觀眾問題定點
都係期待緊打鬥果方面
大部人都屌文戲
近幾集唔錯
點解主角群可以無啦啦召喚到槍佬個女到現實

佢個世界同米特奧拉打通左
咁米就可以召喚佢返嚟

咁米就可以召喚佢返嚟

即係如果創作方商議好,白毛理論上可以召喚到任何二次元角色到現實

咁米就可以召喚佢返嚟

即係如果創作方商議好,白毛理論上可以召喚到任何二次元角色到現實

承認力

咁米就可以召喚佢返嚟

承認力

今集睇到hgame女格鬥game化同埋作品之間打穿牆+吐便當都得,就知之前一直吹嘅認受性係同廢up冇分別

咁米就可以召喚佢返嚟

承認力

今集睇到hgame女格鬥game化同埋作品之間打穿牆+吐便當都得,就知之前一直吹嘅認受性係同廢up冇分別

現實大把外傳可以咁玩
都未講遊戲dlc,政府做官方咁谷宣傳,本身人氣又唔低,其實好難唔中

咁米就可以召喚佢返嚟

承認力

現實大把外傳可以咁玩
都未講遊戲dlc,政府做官方咁谷宣傳,本身人氣又唔低,其實好難唔中

而且喺套野入面好似都用咗一段時間先整到咁嘅局面,
真係有落力提高承認力,都唔係話點就點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞