油麻地基道小學逾20老師暑假集體劈炮!校長上任1年爆離職潮 原來有「前科」|躁Sir鬧記者街訪「拍住我 有肖像權問題」

287 回覆
279 Like 14 Dislike
逼走啲原校老師 咪可以請自己人
有政治立場唔緊要
說最大問題係九唔搭八 答非所問
好似初初爆武肺嗰陣「我唔會戴口罩 因爲我係中國人」嗰條盲毛
因爲大陸、澳門有

沃門人勁on9
啲車cam片好多都要打格仔
唔打格仔會比人圍屌 笑撚死
全國性法律
咁高 Turn Over 點會無影響,仲要小學咁細個
咁就正常啦一般香港人點會講咩肖像權
講真,投訴又點,同某部門一樣,自己人查自己人。之前學校迫死老師或者學生跳樓當路傷唔 Call 白車有冇咩後果
似係仲有內情
其實唔止教育界
好多港資都熱愛請呢d垃圾高層
出名d例子有余詠珊
自己做地底泥,又要生仔女一齊做
唔怕官最怕管
佢個仔都統一屠宰算啦咁
個文化仲差過文革果一代 痴撚線 咩背景
好慘
呢個時代通常都係仆街先上到咁高位
循道 德信 都好過呢基道呀
呢區D人只會擺基道做second choice
你個窮秀才我同你講 喺學校你就係大佬
喺出面我先係大佬啊 乖乖地教書唔好搞咁多事 (啪打聲)
有家長指:「不影響到我的小朋友就可以囉! 」更有家長指:「擔心得這麼多嗎? 最好像大陸般統一教材,什麼也統一!」

以前讀書時期同一個辦學團體間基灣好撚勁 宜家唔知仲係咪
睇完成段野都冇講咩事 又冇當事人接受訪問
點解樓上咁多人好似知道晒詳情咁既
天生天養,不會影響
當打機就真 填張firm禁個制send個仔去學校就有exp升lv咁
所以好多教畜都好廢,慣左喺學校用權力解決問題,同班細過佢嘅學生相處自然唔洗點思考,同時又冇進修加接觸世界,咁佢地嘅思考能力只會同班學生越嚟越近,知識面會停留,但家長唔會係同一班人,班學生又處於學習能力期,所以去到一個位,學生喺常識同思考能力會超過老師
學校聲明
呢啲人好得意,又想香港似大陸,又想要香港獨特性嘅著數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞