油麻地基道小學逾20老師暑假集體劈炮!校長上任1年爆離職潮 原來有「前科」|躁Sir鬧記者街訪「拍住我 有肖像權問題」

287 回覆
279 Like 14 Dislike
個仆街校長冇後果就唔使轉校啦。私人公司一樣係咁,高壓統治搞到集體走人,最多都係炒咗條友。
間學校而家做臭個名自然會少咗人讀,收生不足就等殺校。
真係聽FD講定自己幻想呀?你個fd同你講佢有絕對權力,同社會脫節?
而家唔係幾十年前,總會有父母唔理個小朋友,但一定唔係大撚把,平均一班先得一兩個會係咁。
老師一日十幾個鍾 困獸鬥
唔係對住班學生,就係對住班閪家長,閪老細

人好難唔變得井底
好多老師唔肯面對嘅事實,利用家長盲信權威控制學生,就算唔尻hea,最多都係做好多唔會對學生有直接幫助嘅嘢,唔會睇吓呢個世界
由其一畢業就去做老師

未打過工真係差好遠
有家長指:「不影響到我的小朋友就可以囉! 」

你啲仔女係咪搵AI嚟教?

香港就快死:不影響到我就可以囉! 你班暴徒唔好再搞搞震
eq差到無論都見過
出街對人笑口勢勢扮nice
返到屋企大爺上身
啲中文差到
分段都未識
個女人應該識人 唔係冇理由咁樣仲請
臭晒朵仲有人撐
只要肯幫校董會攞著數就得
____強烈不滿和譴責_____就《________》極具誤導性報道

表示強烈不滿和譴責。_____有必要作出澄清,以正視聽。

充分顯示其卑劣用心,_____予以強烈譴責。

_____顯然不符事實。市民要認清他們的真面目。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞