同女朋友男朋友會唔會日日覆msg?

140 回覆
18 Like 271 Dislike
一樣情況 利申得3個月
都做定心理準備了
咁你繼續單身
迫緊
諗住10周年結婚
相同情況 拍緊第4年
諗緊點講分手 仲揾緊嗰個合適講嘅Timing
會日日msg加facetime
本身未拍之前係好朋友
所以一齊左都唔會冇嘢傾
不過有時嫌佢煩
成日都要我開topic
冇,不過我同女朋友個呀哥日日msg
弱智先拍拖 你睇下#3

好難on9嘅問題
拍拖時期一定係keep住傾計

講早晨
講出門
食咩早餐
去到地點
有咩做
忙唔忙
食咩午餐
有無飲嘢
有咩做
忙唔忙
放學/放工有咩plan
幾時睇戲食飯爆房
返到屋企
食咩晚餐
食咩有咩做
Facetime/傾電話
打機嘅話邊打邊覆message (dual mon)
沖涼洗面
講早抖
拍咗7年結婚拉埋天窗
sp咪唔會囉
都唔關綠唔綠事
有時無野講就真係無野講
每日講下去左邊食左咩做緊咩
每日都係依啲對白

突別一齊得耐
講嗰個又悶
聽嗰個又悶
寧願咩都唔好講
依家d 人太多野做
唔拍拖生活都多姿多彩,咁使乜拍拖?
結完婚就唔會咁嫁啦
結咗婚都會,一齊都有十年

可能我同佢份人都比較無聊
有時互send sticker send成日都係咁
我得閒又會 send啲暗號俾佢估下我up乜
唔係冷淡 只係習慣左大家存在 當左半個屋企人 又唔會有分手想法嘅話咪會咁
同兄弟姐妹都唔會日日傾偈啦
如果一齊住左好耐我會理解
但而家唔係一齊住 佢返shift一禮拜都未必見到一次
咁既情況下都係咁 想像唔到一齊住 或者 往後5年10年既日子會點
係咪會好似室友咁 見到面就say個hi 之後就自己做自己野
我早排分左 同你個case一模一樣
對方唔覺得有問題
最後自己心灰意冷 唔想一世就係咁過

建議唔好浪費時間 森林好大
同公司同事都會SEND 下鳩野笑下
男女朋友雖然唔洗話日日見
但MSG 都冇來往咪仲衰過陌生人
會呀
知佢忙緊好遲先覆都會send
間唔時講句miss you
佢wfh時又會send吓屋企隻貓比我睇
一齊咗就快八年啦
發洩下
勁少whatsapp傾計

因為同居返屋企先傾
好即慶架喎

我想講根本唔係要搵話題

你個人本身自己去發掘下新興趣,新嘅認知

唔使一唔一齊發掘,自己upgrade自己就得

自自然然就會有話題同埋新嘅野去互相分享啦

你話大家好平淡,就係因為對自己生活冇團火,冇熱誠,日復日做一樣嘅野,就算做一樣野,每日其實都會有變化

人都係咁,但你地相方就係俾固有框架框住,「佢就係咁嘅人,我就係咁」,冇係自己嘅生活作改變(大/小事),所以咪會覺得大家距離越嚟越遠囉。

諗諗下我條女真係講得啱,生命真係要嚟享受,你果下想做咩咪做咩,同搵對方咪搵,諗下你日日搏盡努力返工賺錢為乜先?你想享受咋嘛,定還是夠用夠洗攞時間去發掘其他野。首先係要令自己開心咗先啦,你個人對自己嘅生活都唔滿意,成個人嘅氣場同感覺就只有一路頹落去,你問心果句,你滿意?定係營營役役咁過日子。 有d野唔係講到咁死,為做而做就失去咗個本意架喇

總結,我覺得你絞盡腦汁諗野講係冇乜用,一係同對方搵次坐低單刀直入傾下,拍咗咁耐,我覺得你地係需要一個新嘅章節,你打機打七年唔撚會都係打頭幾話下嘛,同對方分享人生一個plan又好,大家一齊create 下新plan又好,總之人會成長,關係都需要昇華喇,仲係puppy love淨係講日常唔太得,要deep talk time

Good luck!
屌唔記得quote你段野覆你添

係呀我樓上段野係覆返你個case
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞