環球唱片大裁員!宣傳部全部即時離職 旗下歌手不知情

321 回覆
311 Like 15 Dislike
收埋姐撚 佢訓喺度都賺 好似係
全部都係佢自己覆㗎
趙浚承
校長譚詠麟力捧愛將,不過已經同環球完咗約
校長不嬲都係樂壇嘅燈神,關楚耀就係一個人版
Lihkg 打手 company cost approximately 30k per job depending on total amount of post.

Cant afford bro.
https://hkushop.com/
成檔野都唔知搞乜
不斷炒冷飯出經典系列, 再唔係就淨係出外國歌手
香港嗰啲直頭無人理
見到CD兩個字啲回憶即刻返黎
世一版權流氓
搞到大家唱K無歌揀
早兩年有個令我印象好深刻

Credit: https://lih.kg/bsjmBaV
Aga點解咁傻要續約
轉左look之後瘋狂同YouTube mk channel合作
成功引起一眾連登mk注意
本黎暗星撈左差唔多十年都撈唔起
雖然而家都仲係暗星
自己有公司又走去簽公司?
周杰倫07年開公司(JVR Music)到而家,多年嚟都係搵其他唱片公司做合作伙伴,幫佢建立全球唱片發行網
之前十幾年嚟周董都係同Sony Music合作,直到今年初先至轉換環球做合作伙伴
等許志安comeback
佢自己搞掂會唔會好d
新公司係咪叫YouTube Music
幾勁都冇用 如果個藝人戇鳩
狗屎垃圾都得
環球班人又懶又態度閪

由上到下都無諗住幫artist 做好個career

因為佢地根本唔洗跑數,淨係食Taylor Swift , BTS, Kanye West, Billie Ellish....etc 一堆外國歌手嘅MUR 都夠數上budget,根本無需要努力做好香港artist

喺環球係基本上唔會有機會做新野,佢地管理層係乜鳩都ban 柒人 勁驚你試錯野會蝕錢
一早走曬啦under佢果班
最最最耐果個做back office 嘅早2年都退埋休

而家成隊華納都係Gordon 打出嚟
你睇下華納隊marketing 先啦

咁都可以巧立名目出隻碟,呢鑊應該都可以
真呀
佢爭在未上試車channel
YT大哥你咁誠實得唔得ga
環球真係好撚廢,P1X3L千祈唔好續約呀 又唔識捧人,完全唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞