環球唱片大裁員!宣傳部全部即時離職 旗下歌手不知情

321 回覆
311 Like 15 Dislike
同步過冬
一起對付寒風
MKV宜家要捧Rover
回購機會唔大
其實佢地兩個 直情 做獨立歌手都得啦

只要佢地一開演唱會, 不論香港定大陸 都可以爆哂場
自己開自己賺哂, 好過比公司收割

環球都係大公司嚟,又唔等錢洗,高層都要面子,點會賤賣比你,陣間比總公司照肺點算
唔同上騰製作啲公司仔
佢屌嘅應該唔係宣傳部
咩都未有唔關宣唔宣傳事
總之國家就好安全啦

屌你老母

唔係有曾比特咩
仲有佢
好似係因為之前東方升帶佢落廟街啲歌廊唱歌?
佢個造型同氣場又似陳浩南果啲咁
環球全盛時期係咪包咗麥記播歌嗰期
算炒得遲
環球職位空缺:

Manager, Business Development & Licensing
https://www.linkedin.com/jobs/view/3765629072

A&R Manager
https://www.linkedin.com/jobs/view/3842005589

Royalty and Copyright Executive
https://www.linkedin.com/jobs/view/3849306958

關周杰倫咩事?
周董今年頭,連埋佢自己創立嘅JVR Music過咗檔去環球
睇嚟今次連登仔盲反錯咗
又冇話炒完遲啲唔補返
唔關環球Hk事,係咁多J pop,K pop,歐美又一堆,點解焗住要聽Canton pop?Canton pop要聽都聽舊歌
環球冇宣傳好耐 而家先炒遲左啦
堅好聽
我都係呢段片識佢
又唔好咁講到太極端
只要唔係安排阿Mike翻唱舊歌充當劇集歌曲,或者重蹈何哲圖星夢時期覆轍不斷唱罐頭劇歌,而係至少做到一首好似YT大哥《遲了悔改》嘅劇集歌質素,其實幫tvb唱劇集歌係對入屋同增加知名度點都有一定幫助,一定好過等運到冇嘢做
Who is Gary
而家越嚟越多啲九唔搭八唔知自己有精神病嘅精神病人
佢應該意思係 簽左周董 應該好貴錢 就要刪減D人手掛
柒得過環球
搞到大裁員
罪大起碼唔會搞成咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞