排Omega x Swatch Snoopy 錶,直擊排隊黨運作

502 回覆
316 Like 15 Dislike
知道出Snoopy錶好興奮,26/3喺地鐵頭班車前揸車出去尖沙咀海洋中心買隻自用。

一早已經咁多人,維持秩序個職員一路影相,話呢班人係早一日朝早已經開始排:

到天光7am商場開,開始有Swatch嘅職員返工。佢好隱晦咁話:「你排到呢個位,已經好細機會買到嫁喇。」
我:「咁有幾多隻?」
Swatch職員:「唔知嫁 ,但係差唔多排到呢條燈柱啦。」
我:「咁之前啲MoonSwatch呢?」
Swatch職員:「我都答你唔到嫁。」
我心諗:咁你點知去到條燈柱?

事實: 去到條燈柱係第15個人。第1-15個人係見
好多公公婆婆,有個leader 派早餐錢,對佢地呼呼喝喝。同其他人吹水,佢地都話係嚟排隊,有啲買咩都唔知,話收千幾蚊24個鐘。到第16個打後先係自用,第16名個師兄話4:30am到,第17名個師兄就5點到,兩個都話係自用。

跟住就聽到有另一個蛇頭同其他排隊嘅人話:係得15隻炸,你唔洗排喇!

跟住就再入海洋中心排

炒狗 死全家
係唔係又係戴帽個條友?
跟住最精彩嘅地方,就係排到真係得15隻!
個職員仲要話:「我地唔可以講有幾多隻,不過排到呢位打後就無喇,除非前面有人唔買啦!」

姐係「咁啱」有15隻錶,又「咁啱」有15個排隊黨!

咁當然所有第16個打後嘅真用家都買唔到啦,有啲想買嘅朋友就追住啲啱啱買完嘅人,去搵個蛇頭問佢賣唔賣!

最後張圖:
排隊嘅人,會被「對公公婆婆呼呼喝喝嘅首領(灰鞋女人)」,帶去見收貨嘅蛇頭(就係最後張圖戴cap帽嗰個)。(灰衫嗰個係問價嘅真用家)
嚟嚟去去都係個班蛇頭炒家排隊黨 成個產業鏈形成咗好耐
其實都係Swatch啲policy on9, 飢餓行銷又玩得咁垃圾。啲職員其實係好友善,moonswatch系列都有好多色有少量現貨。佢地話聽日都可能會不定時補貨,可以打去問,但不能留貨。希望各位真用家可以買到心頭好。🙏🏻

唔好意思,分左咁多個回覆,第一次開post, 因為真係好嬲好嬲。雖然買唔到錶但寫左呢個post,希望大家了解多啲,令我嘅時間犧牲得有啲價值
淘寶平過港行,話兩星期寄到
真貨
之前moonswatch俾佢撚過一鑊
唔肯講幾多隻引鳩你哋排隊幫佢免費宣傳

賤種policy屌佢老母永世唔買
人地一早通知好蛇頭有幾多隻啦不嬲都係圍內人賺
你google 臭帽
如果兀山就出到高仿你當佢贏啦
臭帽同KKL真係香港兩大毒瘤.
https://lih.kg/2941774
今日見elements 都係
蛇頭啱啱好 10個係到就10個
聽講話尋晚swatch 職員已經叫蛇頭唔駛放咁多人係到
同埋叫排隊黨後面自用嘅人走
排隊黨後面果2個自用排左成晚最後無錶
唔係限量之後應該都買到,係等耐d者
過左熱潮就少好多人買
swatch職員好?咪玩啦
上一輪swatch x omega已經係同班炒家+排隊黨夾好哂
唔好咁天真覺得真用家可以排到啦
補貨唔會講俾你知 留電話都唔打返俾你 等睇蟹撚哂先去walkin
其實要隨機問問題,答岩先準買,好似日本咁
初頭咁少貨set高啲門欖都應該
我過幾個月上Chrono24收算
之前隻新Moonswatch同意大利佬收都係貴少少
但起碼唔駛俾臭帽撚
https://youtu.be/Ty4uto3E21k?si=F_XMLXRIYQPrUjZB&t=68
上次已經踢爆過
仲有人信swatch
大風少少都吹得郁隻膠錶 唔知買嚟做乜
隻錶好靚架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞