法例仍有「英女皇」字眼 林定國:須徵詢中央意見 難定出修例時間表

119 回覆
14 Like 115 Dislike
英國階級歧視?
*階級鬥爭
硬幣上那尊容變烈士銅像
全部改做國家主席
Ctrl + H
英女皇 > 中央政府

搞掂
見到鬼佬街名就諗起殖民時代黑暗歲月 同2014 2019動亂,街名煽動到我,要盡快改名
啲小紅書好鐘意影呢啲
呢啲都搞連佢哋都唔嚟
皇后大道東 —> 解放大道東
干諾道中 —> 瑞金路中
彌敦道 —> 延安路

瑪麗醫院 —> 香港市第一人民醫院
冇英女皇咪中共領導人囉
有咩咁難改
佢要個字消失
去英國化
而家班狗官狗雜種議員字都唔識多字
淨係識奶共產黨同習近平鞋底
班友無野做搵野黎搞 本身基本法附表已經有解釋
https://www.elegislation.gov.hk/hk/cap1?xpid=ID_1438402523156_001
而家班狗官狗雜種議員字都唔識多隻
淨係識奶共產黨同習近平鞋底
唔好忘記中華人民共和國憲法先係香港嘅constitution
如果憲法冇提過丁權,咁終院講constitutional right都冇意思
隨時可以overturn
以最低代價表忠搵嘢做
咁英女皇壽辰會唔會變咗牙雜牙超同各政府高官壽辰?
同人講自己已經全力發展經濟,但係經濟仲係一潭死水,到時咪柒

有正常腦袋都知經濟唔係搞幾個夜市搞幾場演唱會就做得起 政府自己都知,所以幾大都keep住搵呢啲國安嘢做。

利申:支持中國香港成為國安中心,國安比一切重要
唔係養咁多牛鬼蛇神邊有野做啫
建設性嘅野成個政府都冇人識嫁啦
十一國慶
要人大改或者釋法基本法第四十條:
「新界」原居民的合法傳統權益受香港特別行政區的保護。

之前終院就係判丁權=合法傳統權益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞