[Suno Ai 寫歌]買咗個年plan用唔晒credit 決定做好心幫大家寫歌

71 回覆
12 Like 1 Dislike
唱埋想知用歌詞會出咩歌
最尾幾秒俾網址騎劫咗,個歌詞係資料庫中搵出黎?
歌名 cut 唔撚到

歌詞: 根本都cut唔能到,我揸住個電話 9聽咗半個鍾頭音樂 耳都熱9埋,轉頭仲cut能埋線,慶能到我屎都急埋 即刻打去申請熱線揾人祭旗,第一個係女仔聽.. 算能數....見你係女仔唔吊你.... 我收綫

再打係條o靚仔聽,我心唸你大能獲 初頭我好好語氣問佢係邊位....丫.... 佢又問能番我係邊位,佢死都唔能講自己個名, 如是者玩能咗成分鍾你係邊位 我d粗口開始忍唔能住,吊咗佢兩能,最後佢同我講佢姓鄧無英文名 ....算能數.....我同佢講話cut有線

佢話呢度cut唔到轉介去第2度,根住我同佢講你邊能度都唔駛轉介 我唔能想再聽你d音樂,根住佢就同我講"咁我幫唔到你喇,你自己唸辦法啦" 我聽能完呢句之後,我成個人個靈魂好似離能開個身體咁 d火直頭可以煲能瀉一壺水,果一刻我直頭當個能樣係妓女狂吊 當我吊得佢拍拍聲既期間,佢同我講叫我尊重下自己

我火都嚟能埋,我同佢講我屋又搬9咗,條線仲係人屋企,你又唔能比我cut 你有無能尊重過我呀,根住佢話如果你再係咁你信唔信我cut你線 根住我同佢講"你又試能下cut".....丫.....點能知佢真係cut能咗我線 嘩....我簡能值想衝入厨房立把老牛去有線切9? 我吊佢老.母...佢真係夠胆識呀!!!!

搞到我自己都唔知自己想點,office hour又去唔到cut,我收工去佢office仲落能埋閘,我就 9揸能住個解碼器周街行,一陣間大能頭蝦整唔見埋就真係含能都無味,我都試過寄掛號,又寫信再Fax,佢就當能咗我麻瘋佬咁啋我都 ,聽日我就揸能住個解碼器上天台自殺,等d所謂區議員關注吓

我平時返工都唔帶公事包,兩手空空幾能嘆呀,就係為能咗呢舊解碼器攪能到我日日袋住佢係公事包返工,我唸住睇下幾時可以行開一陣閃上去有線度cut,不過真係忙到抽筋行唔開,如事者我就揸住佢日日返工放工、happy hour、睇戲食飯,總之佢在我在,佢亡我亡,真係好能似一個傻仔,日日袋9住都唔知為乜,一來舊野已經重二來真係驚自已大頭蝦整唔能見,比人執到都當垃圾”DUM ” 9咗,到時連個公事包都蝕9埋我就真係要攞日大假去遊行。

起初d同事仲以為我買咗部新 NOTEBOOK,我都唔能識點答佢地,求能其笑吓就算,費事比佢地見到我有舊咁既野係袋以為我痴9咗線。不過我知道紙係包唔住火,有一日成班同事去飲茶,當埋單之際,我唸住係個公事包攞個銀包出嚟,點知我攞9錯咗,潛能咗個remote出嚟當銀包,我果刻真係唔能知可以講乜好,成間酒樓好似靜晒,d茶客仲以為我想轉台…..就係咁我一手揸住個remote,一手揸住個銀包埋單……..丫……果條酒樓亞姐重能好意思問9我個搖控係咪佢地,我面都紅能埋同佢講我袋入面仲有舊解碼器連插蘇你要唔要呀。

rap 輕快
不過一半就無左 可能太長
好撚好聽
屌你老味亞視,今晚唔屌柒你個廢台真係對唔住自己!枉我由《我和彊屍有個約會》一直撐你撐到而家,累我係酒樓畀人笑到面黃!
話說今晚公司收早,去咗樓下間酒樓食晚飯,命水好派到張靚台,坐正係電視側邊,見到播緊亞姐選舉。數下手指,自己因為返工賺錢糊口,已經兩三年冇睇亞姐選舉,今晚機緣巧合,仲要播緊泳裝環節,條條女有前有後,咁就梗係坐定定一路食一路睇啦。

如是者睇咗泳裝加淘汰環節,我見坐係旁邊幾位叔伯父都睇到笑笑口,好亢奮咁,就同佢地講:「呀~~今屆亞姐啲質素幾得喎!正撚過港姐好多!」點知班叔伯借鳩咗聾耳陳對耳咁,完全冇理我。Fine~ 搭訕冇人理,有幾失威,我年中遇唔少,家常便飯啦,繼續睇囉!

如是者睇到去公佈冠亞軍結果,真係好緊張!事關由我坐低食飯果刻,一路撐嗰個叫咩「維他之寶」嘅俄妹竟然殺到入冠亞!我忍唔住坐係個位度望住個電視起勢咁大叫「維他之寶!維他之寶!」但旁邊班叔伯仍然笑笑口咁,冇咩反應。我心諗:咁拘緊托柒咩,一齊叫先High㗎嘛。

最後公佈賽果,維他之寶拎得個亞軍,冠軍比個中國妹拎咗,我坐番落個位大叫:「屌!有咩理佢贏架!」呢個時候身邊一陣笑聲,其中一個咬住牙籤嘅阿叔笑住同我講:哥仔,你上年冇睇咩?個選舉上年㗎喎!我心諗:咁撚搞笑?!即刻睇番亞姐場景個Board,屌你老味,真係寫撚住「2010」,當堂面都黃撚埋,即叫部長埋單。埋單時個仆街部長仲要忍住笑咁安慰我同我講:唔緊要啦,亞視係咁㗎啦!

屌你老母化西!亞視你有冇譜架?上年亞姐選舉都夠膽拎撚番出嚟播,仲要揀番暑假播畀塊蕉皮我踩!你執撚咗佢啦屌!全部呀!一花一草一塊石仔一粒塵埃!總之係亞視嘅嘢全部同我執撚晒佢呀仆街!

Rock 五月天風格

唔該晒
何東 cheer

所謂何東精神 就係團結
我哋何東姊妹 自成一族
不但精明能幹 做嘢爽快
我哋會煮糖水 又會煲粥
入左Kong U 就想住何東
入左何東就至醒目
問妹何所欲 問妹幾時申請入宿
問妹何所欲 問妹幾時申請入宿

(akb48) japanese breakbeat, brass
個產字用簡體,所以用普通話?
好似艾粒同林狗一齊rap咁
Title 本身持有物業的九龍區買家鍾先生
Style Cantonese Power house dance men vocal

本身持有物業的九龍區買家鍾先生表示,是次斥資約700萬元,入市項目一伙2房 (梗廚) 單位,目前尚未決定單位用途。

鍾先生稱,樓市撤辣之後,毋須再繳交7.5%辣稅;加上鍾情項目位處港鐵站上蓋而決定入市;又提到自己之前曾入票同系MARINI,惟當時未能成功抽票,之後亦未有留意其他新盤。他對於後市仍然有信心。
基金投資之風險披露聲明

投資者須注意所有投資均涉及風險(包括可能會損失投資本金),投資基金單位價格或價值可升亦可跌,過往表現並不可作為日後表現的指引。投資者在作出任何投資決定前,應小心閱讀及明白有關基金之銷售文件(包括基金詳情及當中所載之風險因素之全文) 及基金投資客戶須知。基金乃投資產品,而部分涉及金融衍生工具。投資者應仔細考慮自己的投資目標、投資經驗、投資年期、財政狀況、風險承受能力、稅務後果及特定需要,亦應了解投資產品的性質,條款及風險。投資者如對其投資有任何疑問,請諮詢獨立的專業意見。

結構性產品之風險披露聲明

結構性產品乃涉及金融衍生工具。投資決定是由閣下自行作出的,但閣下不應投資在某一結構性產品,除非中介人於銷售該結構性產品時已向閣下解釋經考慮閣下的財務情況、投資經驗及投資目標後,該結構性產品是適合閣下的。結構性產品被界定為複雜產品,投資者應謹慎行事。結構性產品的市值可能出現波動,投資者可能損失其全部投資款項。因此,準投資者在決定投資結構性產品前,應確保其了解結構性產品的性質,並細閱結構性產品的發售文件所載列的風險因素,並在有需要時尋求獨立專業意見。倘若閣下購買結構性產品,則閣下乃倚賴結構性產品的發行人的信用可靠性。

曲風: cantonese, rap, rock
差一段先出得哂 anyway thanks
没有中国共产党,就没有新中国,
就没有中华民族伟大复兴。

呢part 勁正
笑L死
幾好聽
睇咗佢啲條款好似課咗金就可以賣首歌
聽到好想食生果
不過啲廣東話好唔正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞