[A/I/Steam]《Another Eden:穿越時空的貓》(68) 與日版同步食Bug

736 回覆
2 Like 2 Dislike
求主線相關劇透
未用過
主角佢地彈咗去石華人嘅世界,對應返時間係AD1100 (機人世界係AD300)
然後主角團差黃金劍,所以成個故事就係搵把劍
而把野就係由劍之族裔(新夢見角同佢大哥細佬一族)
保管
主角團之後調查結晶都市嘅殺人案,兜兜轉轉就發現係細佬嫁禍畀家姐,最後畀家姐殺返
呢個畫面畀細佬嘅青梅(評議會嘅高層)見到,主角團覺得同佢解釋都冇用,所以走佬
諗住揸高達走人,青梅就用唔知束縛定重力魔法搞鳩部高達,跟住就跌咗落海底

主角團唔知點做嘅時候,機人世界架船就救咗佢地,而且發現機人世界嘅地已經沉晒落海底
架船就有帳佢地去傳送門送返佢地上去,跟住就開始搵新夢見角嘅大哥
佢大哥真係揸住把劍,仲好似因為咁變咗怪物
同佢戰鬥完之後,佢掉把劍諗住殺新夢見角,菲妮大叫「唔好!!」之後衝咗上去擋刀穿心死咗
跟住巨魔怨念同菲妮提出畀棱晶嘅力量佢,菲妮就咁樣原地翻生仲要變埋AS,巨魔怨念順便食埋把黃金劍
之後有嚿叫虛無嘅野彈咗出嚟,主角團走去打埋
諗住終於搞掂晒嘅時候,巨魔怨念就搞事,整到部高達鳩衝咗上天,劃破咗天空,最後見到天空嘅另一邊有現時層嘅AD300,時間帝國就揸住一堆艦隊過緊嚟

仲食緊巨魔怨念老本反轉

前篇中篇後篇三次更新加埋都仲係
「虛時層出現了,帝國準備帶來危機?」
咪又係去古代現代未來唔知做乜撚,最後個篇先爆個final boss出嚟打,東方已經係咁
糞到咁...可以一邊開AUTO 一邊扮工
冇記錯嘅話
第3部開始前時之帝國艦隊已經抵達現時層
玩三篇主線幾乎冇郁過

仲衰過第2部
中間打d乜幾乎同帝國無關
加藤金句又用得
雖然睇營收數據好似冇乜變化
硬係覺得呢半年流失咗好多玩家
e.g. 巴哈兩條後篇討論串唔係好推得郁,睇開2, 3個時貓頻道觀看次數都縮水
我估有唔少人埋頭玩緊唔得閒整攻略
可能過多幾日會多返少少

主線劇情boss已經麻煩,又要係咁搵野
支線要搵100個道具+
27隻萊卡

仲有要升爆魔法,
又要開兩張大地圖開拓兼上上落落

高難挑戰仲要幾十億1條血,隱王有毒痛光環
等啲高手過咗就應該會有攻略
毒痛光環 = ?
有個台妹以前D抽蛋片有100-1000 view,而家得返20-200
以前fol幾個配布玩家都半年冇放片
隻隱王有毒痛會100%物防魔防,仲會100%暴擊
即係唔畀你用毒痛
紅色? 新機?
過唔到隻劍帝
白色機吸收咗虛時同黃金劍變身,斬開咗時層。故事就完咗,要等下一章

好撚加藤
不過唔係同黑色機合體已經叫努力過

AD 開左新地圖但係無野打係咩玩法?
仲有劍帝劈爛背景都幾正
中篇嗰陣都已經係咁,今次預計7月先有副本打
好奇會升咩角天冥
好耐冇玩
有冇咩網睇角色組合玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞