[A/I/Steam]《Another Eden:穿越時空的貓》(68) 與日版同步食Bug

424 回覆
2 Like 1 Dislike
勁過安娜先
es安娜綁隊員綁得太勁,又3天又3冥又米格蘭斯
而家睇落最特別都係星爆配娜基玩無限AF
用左幾日es安娜,通常都係放3天3冥
真係好少會放米格蘭斯
最主要係一招技能+50%+50%*2+100%
天嘅槍隊可以考慮嘅選項(中二槍配件)
乜野+50%+50%*2+100%
大招同時釋放兩個技能
聖騎士的軌跡 增傷50%(天)
神聖日暮 力智速+50%*2 槍傷害+100%
一招傷害技能疊加兩三倍攻擊 仲未計可以回HPMP
其實依隻角色真係唔算差
其實有好幾個問題
1,"慢動作技能+二動+無穿盾"三樣加埋已經唔適合現今周回。所以下面只討論高難度。周回/刷副本用返龍槍/es7616/es風拳/電鋸/大水球/etc就得。就算以上全部都冇,二動周回都仲有大把選擇,用不著抽個星導角 (就算周回都係中二槍做es安娜配件....)
2,武器隊本身都已經弱勢....中二槍仲要完全係風陣角,自己有破陣開陣技,你用天槍隊擺es安娜+中二,中二開完星爆es安娜就已經拉唔到af條
3,因為唔討論周回,開af上buff是常態,一個技能定兩個技能上buff分別不大
4, es安娜天狀態最值錢就係力智100up+心技一體+槍100%UP,但全部都係得自己有效,根本就係design做輸出,唔適合拎嚟做support。buff他人嘅力智速100%+增傷50%都係啲好易有替代品嘅buff,例如ES7616力智速100%+心技一體已經贏晒,仲要唔洗星導唔洗綁3天角。其他舊角艾妮as伊法as茶壺as貓可赤套as美露迪全部都buff得好過es安娜

es安娜本身一定唔係差,只係使用難度/限制同效果唔太成正比,好多情況都有更好/更易用嘅選擇
而且上面一開始勁唔勁係講緊es安娜同仙華比較,仙華而家應該係唯一一個可以一隊通關1+1.5全部書架嘅角色,淨係呢點es安娜已經好難同佢比得上
第68抽中仙華,終於可以收工
一隊通關係指拎齊所有書架Challenge報酬?
要帶邊5隻角
利申20抽中
自選仙華定上一個男角好
二選一實喺仙華
想要仙華射多咗1萬石
結果比多2隻ES安娜我 on99
即刻破百天
你就好 我70抽仲係乜都冇
星導格全開
淨係講1+1.5部
所有書架就應該冇可能,起碼阿佐美/阿爾德書架兩個都有機制殺
https://youtu.be/283PtLPBeNs?si=fh6H3V1Yk9wXb3Vb
唔係好睇得明
不過阿爾瑪AS似勁屈
咁佢就不嬲都屈其實唔計仙華其他三個都係屈
利申10抽中
佢本異節仲係得1本
我上個池都係咁
想抽AS 阿爾瑪,8000石中左4次ES 7616
本身已經有
0本
屌哂你兩個
1本(已經as左)
升完仙華先發現好缺技能格
冇晒萬象了
幾時開始咁重視夢見角的
棄坑前用盡剩餘物資睇下可以玩D乜

原本諗住用仙華同艾妮 + 2配布打西方廻生
點知艾妮一下單體攻擊就訓低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞