啟鑽苑收樓三成需執修 外牆污喉滲漏

116 回覆
69 Like 1 Dislike
自從公屋都有石屎冷氣位之後已經係一樣
係,有段時期,廚房、廁所有齊裝修,廳、房鋪好晒地板,淨係做油漆,買傢俬電器,就住得
政府按市價比例賣,攤分各自業權,價格未補地價+售樓限制,何來so?
其實設計真係好on9, 唔拆逼鳩你雪櫃放門口
拆左廚房門同牆,可以極個櫃放雪櫃
順便改埋廁所門,先可以放個大鏡櫃
大堂,電梯,單位個則全部同公屋一樣。人地比2~3千蚊租,你攞幾球買仲要多多限制。索性買二手私樓好過啦
真傻定假懵?
啟鑽綠置居 + 混合mode
有一座出租都係叫啟鑽苑

人地公屋仔交2000蚊同你同一個地址
一打開門已經2個世界啦

通常啲公屋仔都話咩唔係住走廊 唔計
一係就乜都唔好搞 連廁所廚房都清埋
而家做到唔上唔落預人全爆 啲野唔要又製造裝修廢料
地點好仲阿之阿左
所以買都on9
其實居屋有冇得揀大陸果種毛胚交樓
買得居屋預左全爆啦
又哂錢又唔環保又用多左時間
香港唔洗保暖啦
防風比較緊要
用咁既價錢買比埋會所你好無?你上到樓係其他私樓業主交稅資助你架 仲咁多要求
房委會居屋不嬲都係公屋質素
轟「居屋價公屋質素」

公屋居屋啲料同設計唔係一樣咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞