[網球] ATP & WTA 討論區 (48)

459 回覆
0 Like 0 Dislike
可以提早退休了
冇了
見到一代泥地王跑唔郁咁都幾心酸
紅顏易老,英雄遲暮
就係上網被笠 搏命跑返底線回波嗰下開始瀨嘢
之後仲有球搏命衝上網炒咗
然後完全keep唔到啦

最緊要冇繼續傷
好好enjoy 埋之後嘅比賽
係呀 最緊要唔好再傷到
老實講我哋班球迷都係想睇佢打多幾場
Barcelona 500 16 強已經得番三個top 10 seeds 😂
乜事
上線屎屎 + demon
下線 Ruud
希望final Ruud Vs 屎 可以上演王子伏仇記
其實建議佢即刻掛拍
攪一場告別賽算啦

作為球迷睇佢一兩圈出局唔好受,佢自己都難受

不過真係接受唔到明明2022年頭勢如破竹
贏澳網後就係一場1000對廢屍拉傷左種下惡果,但都繼續贏法網以為無事。後來溫網竟然再拉傷下入到四強,可惜頂唔順4強退賽,之後就無lu
其實個個臨退都係咁架啦
果陣老野最後一年咪又係俾人狂擦first win數據
老祖宜家都開始有少少咁嘅feel但叫做冇咁明顯
梅sir華佬更加已經係咁嘅狀況好一段時間
作為球迷心態應該由想睇佢攞冠軍變成係睇得一場得一場
咁會冇咁傷心
咁兜哥係大鑊啲嘅
21費sir雖然年紀更大 膝頭半殘
但係仲有一線嘅開波同快攻能力 掩蓋到腳步問題
法網溫網喺排名凍結幫助下都走得算遠
係同Hubi嗰場徹底玩殘膝頭先end game

兜哥本身打法體力化咁多 冇腳步影響更嚴重
宜家冇咗跑動之餘 仲要冇埋已經唔算強嘅開波
再加埋泥地慢場 想打發球上網都唔得

希望嚟緊泥地啲大賽 健康打多幾場榮休啦
French open 可能都係early exit
冇seed 可能R1 已經要打seeded players ….
今次Emma個勢keep到幾耐呢
屎屎加油
有機final rematch RUUD Vs 💩😂
希望屎屎延續Monte Carlo 嘅強勢,拎埋Barcelona 冠軍
對家自爆 我咁都贏到
唔好啦
讓比250啦
RUUD 兩埸都幾輕鬆贏 狀態幾好 有機😂
Ruud個問題係會無啦啦自己手緊
Mental game 差啲 7次大賽final 次次都輸😅
3gs, 1atp final, 2 1000
仲有咩大賽?
Iga vs Elena 兩邊都好垃圾
Iga開波繼續廢到仆街
Elena啲set point把握力又係西到喊
已經多過好多人 😂😂😂 好多current top 10 連一次GS final / semi 都冇🥲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞