立山黑部

454 回覆
2 Like 50 Dislike
點會返唔到除非你金澤仲有安排節目
全程不作停留應該可以落到山
聽日上
咁買左pass點算?要等第二日?定係其實第二條隊
應該第二條隊
以我上年經驗用pass係富山即日劃飛,pass只係包左立山門票唔代表一定有位上,所以要好早去排隊劃飛。
高過個人當贏左
pass / JR 東海套票係保證有飛

有人貼過賣曬即日票既告示出黎,寫明pass / 套票不受影響
應該網上,即日,同pass都有quota
總之即日同pass都係要當天鬥早去換,遲去一係換到好晏一係就無
pass係一定換到整理券啫
都係要拎整理券去預約纜車
唔代表一定預約到喎
加油

「guaranteed」睇唔睇得明?
我都係睇blog做功課咋
個牌照字面解都係話guarantee你有ticket,無話過guarantee預約到纜車喎不過可能你啱
買咗pass, 應該會晨咁早去富山站排算
官方白紙黑紙唔信

走去信人網上鳩噏

guarantee 換到飛但唔俾你搭纜車?咪搞笑啦

JR 東海套票直頭寫明搭唔到立山黑部的話,你可以選擇免費搭特急返起點全額退票

唔見得除左天氣問題,有乜可能會唔俾你搭
呢幅圖我都係第一次見相信好多人都無見過
咁唔聽人鳩up都唔知可以睇邊度
而且我之前都係拎pass去換整理券,之後再預約纜車
而纜車啲位同時段又真係有限,會截龍
所以我先得出唔一定有位呢個結論
不過你幅圖都會幫到嚟緊會去嘅師兄理解
23 號上 山上過兩晚
1. 北陸拱型周遊券 Hokuriku Arch Pass

呢個抵d 山手線 成田機場來回都包 但要7日內
其實用咩方法都一律建議倒屎咁早去
遲去比你預約到1,2點上山多人過心齋橋就唔好啦
21號朝早扇澤上室堂住一晚
用JR Pass冇訂位 希望順利
前一晚住信濃大町
落山之後去下呂溫泉住完翻名古屋

隔離班大陸仔係超市買肥牛跟手係熱水機 jump d 水黎煮肥牛

覺得好癲 但又佩服點解可以唸得出
如果富山出發
立山駅去扇X 係咪6種交通工具
單程9xxx yen
咁回程去返立山 又要坐返6種? 定一程巴士到?
來回16xxx?
會過夜嘅贏晒啦第二朝天光去雪之大谷包場
跟手想問下 倒塔咁早上山大町附近有冇早餐推薦
定上左山先食野
想影星同夜景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞