立山黑部

454 回覆
2 Like 50 Dislike

前一晚松本城
第二晚就已經喺富山

人少好多,喺立山坐車唔怕冇位坐走巴士。
不如試下富山還車再係長野租
15:03入買到
時間同budget 許可嘅話山上住一晚好好多,尾班車走咗之後到第二朝啲人湧上嚟之前,成個雪之大谷都係屬於你嘅,唔使同人逼,另外成個立山黑部可以分開兩日玩,唔使咁chur
但仲有行李
同埋無信心去完立山再揸3個幾4個鐘車
本身唔係預尾二日去立山
但搶到得呢日
4月同5月去有咩大分別
https://youtu.be/vTM1nykL3s4?si=ZUIsvKO9-bP-jQ7l

youtube search 完好似真係無咩睇咁
想紅葉季去白川鄉,上高地
係唔係大約十月中?
話有嘢睇你又唔信,話交通唔算耐你又嫌三嫌四,你根本就唔係想問有咩睇只你想人認同你立山黑部係垃圾
佢唔好去啦 咁悶又要搭咁耐車
年年唔同

上高地係幾正。有機會都想去
立山黑部張JR pass係咪一定要即場換飛,冇得早預約定?
一定要即場換,飛無得預約
名古屋入 想自駕去金澤白川鄉高山上高地
係咪用pass去富山
再係富山租車自駕完
先單程立山黑部去松本返名古屋?
定全程用pass好?唔該
請問6月初去名古屋10天, 想去立山黑部.
有張jr8天pass, 不過去同返一定要同一方向, 係咪jr5天pass比較好一點? Thanks
https://archerplus.pixnet.net/blog/post/23892787-%E3%80%90%E5%84%AA%E6%83%A0%E8%BB%8A%E7%A5%A8%E3%80%91%E4%BD%BF%E7%94%A8%E6%9C%9F%E9%99%90%E9%95%B7%E9%81%948%E6%97%A5%E7%9A%84%E7%AB%8B%E5%B1%B1%E9%BB%91%E9%83%A8%E5%A5%97

Thanks
有冇人東京去即日來回,係買北陸pass ?
我都打算買北陸拱型個張
唔知佢仲有冇得買埋立山黑部加購票 淨係搵到2020好似有
冇咗加購票好耐
即日票係咪唔使諗
有冇人試過現場買到?
即場點都有應該,只係會唔會delay你個行程咁解
Sorry 呀而家先見到你message

我去立山黑部已經係疫情前,啲pass嘅詳情我唔記得太清楚,同埋肯定唔update, 我印象中嗰時係買立山黑部pass, 唔記得幾多日呀

我諗你可以定咗行程先,再對比下邊隻pass 適合啲,個人覺得名古屋有啲悶,但周圍景點例如高山、立山黑部、上高地都好靚,金澤好似都唔錯,但我時間所限就冇去到,你有10日時間鬆動啲可以好好計劃

不過如果6月初去立山黑部,啲雪可能溶得七七八八(雖然我當時去係覺得靚到有機會嘅話想春夏秋季都去一次)但如果你上立山黑部係想睇雪,就要有心理準備
4月30 出發會唔會準備逼死
會,黃金周開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞