THE IDOLM@STER綜合討論區[118] 銀のイルカと熱い風とUOの海

1001 回覆
1 Like 3 Dislike

有心/有動力學 點學都快架啦

最快係直接去日本住/溝日本妹(仔)

係香港...
睇同聽一定最易練到...
寫同講就好少機會練習到...

我寫都係得閒寄下信.
講就唯有去日本試下全程日文溝通...

一係就做多D飛行系巨巨
或者搵間有機會成日用到日文既公司做

日職公司? 不了

我朋友做完都話以後唔會再做

做過,試用期都冇過就唔撈

點解呢

其實自己都有D責任既

當時fresh grad,乜L野都唔識(公司printer都唔識用既程度)
好多野問左一次,jot左notes,但做果時又唔明,再問就比人話,之後唔敢再問
變左入左職個零月都係一舊飯,D野唔識做,又比人鬧

不過最令我頂唔順係個氣氛,一D私人空間都冇,老實講做野還做野,中間都會想有少少relax time既,但就日日9點去到夜晚8點都係對住公司野,人都癲

loading>藍邊>腐女
N巴
loading>藍邊>腐女

loading>藍色>重複志希
有啲野唔試過唔知咩一回事
N巴
就係自己經歷過依D,依家有後輩黎問我,態度好又肯學既,我都好俾心機教
就係自己經歷過依D,依家有後輩黎問我,態度好又肯學既,我都好俾心機教

前輩

啲老害真係
N巴

想跟N巴搵食

依家轉左post變左我係新人,好彩D同事都肯教
N巴

唔怪得我初初入呢個Po果時...
玩CGSS 咩都唔識...
N巴咁用心咁解釋左咁多野畀我聽...

突然覺得好感動...
N巴真係一個好好既人

W巴好謙厚

突然覺得好感動...
N巴真係一個好好既人

睇態度架咋,曾經有條友之後要接我手既,整左個handover list比佢
約略講完之後我話要出去見人,我行開之後佢粒聲唔出就霸左我部電腦上FB
仲要我叫先肯讓返個位出黎

之後我冇再理佢,你死你事

呢樣真,當年炒散無人肯交做野,個人又蠢蠢地,搞到俾啲老屎忽串,我個人超不爽,無耐就再做,之後我就發誓將來做人大佬果陣會努力教好啲新仔做野
直到宜家我都好有耐性去教人
.
.
.
.
.
.
當然遇到有啲教極都唔識就用盡全力去串佢

突然覺得好感動...
N巴真係一個好好既人

W巴好謙厚

雜巴當初都有主動理我
thx

雜巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞