公屋仔同私樓女會唔會有將來?

89 回覆
0 Like 28 Dislike
咁如果公屋女同私樓仔呢

成日覺得佢屋企人會唔鍾意我 好自卑
利申:未見過佢屋企人 佢屋企人唔知佢拍拖

對一般男仔而言,女仔樣大過家底啦
只要識打扮下,我又唔覺個男仔會介意個女仔係公屋定私樓
佢屋企人就唔知啦

個樣好一般
佢仲要身邊好多有錢女仔fd 又識打扮
成日都好擔心
公屋窮撚是原罪
咁如果公屋女同私樓仔呢

對一般男仔而言,女仔樣大過家底啦
只要識打扮下,我又唔覺個男仔會介意個女仔係公屋定私樓
佢屋企人就唔知啦

個樣好一般
佢仲要身邊好多有錢女仔fd 又識打扮
成日都好擔心
公屋窮撚是原罪

既然個男仔都已經接受到你
你成日都擔心個男仔會變心其實對佢幾唔公平
BTW
我公屋仔都試過同個中產女仔(間屋成千呎)拍拖,係幾有壓力
對我屋企而言,出去食百蚊lunch係無可能嘅事,但對佢就好平常
為左唔好拖底佢嘅生活質素,我都係照去迎合佢依種生活模式
試下問條女第時結婚肯唔肯搬入公屋
諗下點儲多啲錢買樓啦

on9
同樓主老母老豆住?

到時生多幾件變擠迫戶就可以分去第層公屋

唔好傻啦
二人公屋月入上限17k
如果你咁都分到,應該都好廢下

擠迫戶攞多間屋唔計月入
我依家咪係公屋仔,私樓妹囉

個人經驗,拍過兩次拖。
第一次真係好窮屋企無正經飯檯既公屋仔,第二次係屋企細過自己既私樓仔。

私樓仔好好多, 原來戀愛咁美妙
私樓仔同私樓妹先係同一個世界

同緊豪宅妹拍拖,好大壓力

利申:我係普通私樓仔,屋企唔算好大
試下問條女第時結婚肯唔肯搬入公屋
諗下點儲多啲錢買樓啦

on9
同樓主老母老豆住?

到時生多幾件變擠迫戶就可以分去第層公屋

唔好傻啦
二人公屋月入上限17k
如果你咁都分到,應該都好廢下

擠迫戶攞多間屋唔計月入

sorry,我搞錯
不過分户計人均面積,起碼要生多一兩件
五六人迫係間公屋到住,即使只係幾年,諗起都覺得慘
而且做男人立志要條女迫間爛鬼公屋,我真心覺得廢
而且住過私樓要轉去住公屋真係好難頂
一係日日瘋狂工作 , 講緊做12個鐘以上
一係做警犬

唔係唔洗諗將來
咁如果公屋女同私樓仔呢

同你情況一樣
如果絲打係好女仔 我相信對方屋企人都會易接受
掉返轉

我老母開頭都唔鐘意我條女
話人窮/樣唔夠好
仲係鳩咁叫我飛左條女
同我阿婆講我玩下
最後因為我條女同我返大陸探我阿公個陣
我條女幫我表哥汁房
(我訓我表哥間房 我表哥去同佢條女訓 )
我表哥同返我老母講 話我條女唔錯 我老母就鐘意返我條女

我唔有錢 算中產 屋企月入係條女屋企月入10倍左右

我係男都咁樣 你可想而知人地老豆老母會點諗
因為住公屋/窮就唔鐘意人真係好撚戇鳩同膚淺
睇你搵幾多,咩學歷
咁如果公屋女同私樓仔呢

我之前同公屋仔拍拖咪死都唔肯認拍拖囉 老實講屋企人肯定唔鍾意架la

你男友唔講 都係唔想咁快面對呢D現實必然存在既矛盾姐

事實上好難阻止人地覺得你地一家高攀佢地架嘛
我依家咪係公屋仔,私樓妹囉

個人經驗,拍過兩次拖。
第一次真係好窮屋企無正經飯檯既公屋仔,第二次係屋企細過自己既私樓仔。

私樓仔好好多, 原來戀愛咁美妙
私樓仔同私樓妹先係同一個世界

同緊豪宅妹拍拖,好大壓力

利申:我係普通私樓仔,屋企唔算好大

唔怕啦 去到談婚論嫁階段先煩都未遲啦 分分鐘人地都未玩夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞