巴士大媽大叔大聲播片騷擾全車 港女播大悲咒反擊 結局爽爆全網

143 回覆
340 Like 3 Dislike
其實無得定義 講電話傾偈自律就得
我自己定義係
唔係嘈到人地戴耳機都聽到就無問題

真係要純一所有定義就變咗有規矩
啫係set分貝同距離範圍+有人執法
無人會想做到咁正
長者覺得:

以前買手機會送耳機線, 咁咪即係要戴耳機去聽歌咯

而家無送啦嘛, 咪即係預咗唔駛帶咯. 你叫我畀錢買我都唔識買啦, 手機又無以前插耳機嗰個圓窿, 呀婆啲肉鬆晒連耳窿都鬆塞唔住個藍芽耳機, 又落用成日配唔到又郁一郁都跌到唔見咗, 點用喎
樣樣都要跟規矩, 唔識自律,
無同理心, 道德標準低下
民智未開, 同現代社會文明有差距

點解成蟲會話中國人是要管的
有空間就想鑽入去, 拎著數,試低線
我覺得起碼做到,如果自己介意人地做既話,咁自己就唔好做
己所不欲勿施於人

利伸我係巴士到會盡量避免講電話,就算聽電話都係一句起幾句止而且會用手掩住
因為我唔想嘈到人
返放工巴士大家都想休息下架姐
去下日韓搭巴士感受下人哋嘅安靜
再返嚟發表你嘅偉倫啦
我都唔撚明你乜鳩都唱反調
反社會人格都形容唔到你
呢條友一早block 左
仲要完全封鎖果隻
想睇佢講咩都睇唔到

Block 親應該都係d attention seeker
專講賤野引人應機
跟住隔住個Mon 睇到好開心

大家快block
唔好應佢
你仲要限時唔比人講野 搭的士啦
近年來巴士、港鐵等公共交通工具不時發生乘客衝突風波,其中多是由一些沒有公德心的自私行為而引發。有見及此,運輸署近日邀請藝人葉德嫻(Deanie姐)拍攝短片,宣傳「搭車顧自己,都要顧人哋」的訊息。在片中,每當Deanie姐搭巴士、港鐵時發現乘客作出自私、令人側目的行為時,都會提醒及教育對方勿做自私乘客、應顧及他人。
長話短說
無人想成程車聽住其他人傾project/講是非

更何況打字傳訊息都解決到
有無急到一定要係程車高談闊論
播killerjo會點
支那01妓者真易做
每日mon fb post然係複製貼上就可以出糧
死聾鬼
播劉馬車得唔得
食屎狗單片無限循環
中國人最無修養同公德心
我都試過,不過我係播入樽op , 轟炸式
播還播夜晚唔好播大悲咒,會吸引好多遊魂野鬼黎聽當修行
自己跟袓國規矩啦
你覺得無問題,咁播番大悲咒比你聽都無問題啦
佢係仲衰過支支
支那係公共交通工具唔用耳機睇片會罰錢
所以呢方面班人會比較守規矩
前兩日先試過
成程車一個鐘喺度開擴音傾電話
個阿嬸將自己啲私生活大聲咁講俾全車人聽
冇人有興趣知道你同你條仔啲私生活呀
即刻落車!
唔好留係架車度!

你老母個靈堂都唔咁需要靜
成日都唔明
我地啲70後搵食艱難
無時間教你或者唔識教仔
所以搞到啲90後00後無家教就話啫
但點解年紀大果啲都係咁
長者覺得:

以前買手機會送耳機線, 咁咪即係要戴耳機去聽歌咯

而家無送啦嘛, 咪即係預咗唔駛帶咯. 你叫我畀錢買我都唔識買啦, 手機又無以前插耳機嗰個圓窿, 呀婆啲肉鬆晒連耳窿都鬆塞唔住個藍芽耳機, 又落用成日配唔到又郁一郁都跌到唔見咗, 點用喎

你又有道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞