呢個香港真係乜都唔會返到轉頭

304 回覆
2940 Like 288 Dislike
一隻杯 打爛左 就算痴返個形 都係會有裂痕 無原裝咁好用

有啲野 發生左 改變左 就好難會返到轉頭

無謂再懷念咁多以前啦 唔會再返到去果一度家啦

認命啦
無左每月之星差好遠
真 依家連登愈來愈低質
多左好多 PR入黎帶風,啲死傻仔人講佢又講跟埋一份
我真係好想睇Nathan 仆街
點解好人冇好報 壞人食豬頭day
試吓自己搞
年輕新一代玩ig/thread
傳統網壇得返啲老餅上架咋
鬼有咁多時間開post咩
連登?高質?
以前係高登連登都識左唔少朋友
到依家都仲會見

但依家真係唔會係度識人了
香港地,憎人富貴厭人窮,一向都是
政治原因
真係好笑係高登啦
兒登由一開始都係年齡層下降

善用關鍵字過濾
月經post
完全認同 唉
幫手推
以家先係最好既時代
仲記得細個 上高登
係當係一個活動 一班朋友一齊睇會好好笑
創意台會好多戇鳩post 同埋改圖
唔知係人大咗定係內容變咗啦
依家根本唔係嗰回事
現實係香港不在快樂,或者可能係我哋大個咗無咁易再體會到純粹嘅快樂好似係中學嘅快樂、大學嘅自由。

呢個地方由18年開始已經有巨變,唯一可以做嘅可能只有苦中作樂,搵一個屬於自己嘅快樂空間。快樂呢件事看似容易但往往愈容易嘅事我哋愈難去做到。

人大咗要負擔嘅嘢都多咗,身邊充斥着不公不快樂好易影響到我哋嘅初心,我嘅睇法係少啲同人比較,放多啲時間係自己身上,盡量做好自己做到問心無愧,對身邊嘅人好啲多啲伸出援手。

未必一定能夠即時感化到其他人,但長遠我仲相信身為香港人嘅我哋仲有一絲希望,呢個世界已經好荒誕,唔好比自己跟隨社會一同赤化。堅信自己比多啲信心自己。有煩惱就搵人傾,起碼我仲見到連登有好嘅一面,唔好嘅咪自己盡量避開,唔一定要跟隨。

睇到呢一段文字嘅你,我想同你哋講加油 你今日已經做得好好,生活未必過得好但你已經好叻仔好叻女,我希望有煩惱有唔開心嘅你哋可以多啲讚下自己,那怕係一件小事。

講多講爛gag比大家 20同22係一樣因為twenty and twenty two(too) 笑多啲啦大家,我會一定支持大家。
成撚日以前 以前
以前有無由治及興呀 國安法 23條呀
屌你老母 淨係為左睇POST笑
道德 因由 從來都唔係你班人既出發點
當訓練心臟
你知唔知我係波王?! 我隨時可以同你打波呀
回不去了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞