呢個香港真係乜都唔會返到轉頭

304 回覆
2940 Like 288 Dislike
而家狗隻治港,反駁隊治登
呢個社會不嬲都係弱肉強食,屌你咪屌你
只係呢個世界嘅價值觀已經扭曲
成就比道德變得更重要
不斷攀比,仇視,自嘲掩飾
唔會因為人哋嘅成功而開心,只會眼紅
導致睇人仆街最開心
文化倒退
第一 好大量1a/c註冊咗 呢班係五毛 所以根本唔可能回到從前

第二 更核心嘅問題 不方便講 只有心照
連登幾時高質過
所以要瓦解一個討論區同摧毀一個城市一樣做法 令佢本身嘅優點消失就得
要隊冧一個平台最有效o既方式就係劣化佢
以前真係為睇搞笑Post

之後為睇新聞

而家主要睇成人台
以前一個F5
成頁標題唔同晒
宜家兩頁都上熱門
幾個登系論壇,不留都係幸災樂禍 笑人on9既地方黎喎
只係19個半年特別正氣左咋喎
00後全部都MK仔女邊有毒撚改圖改歌改潮文
突然記得上年定幾時有個post,係有單本地新聞講個女仔戒咗毒,去咗玩射箭仲贏埋比賽

頭幾個reply都係鬧佢咩廢青定臭雞之類啦,但明明人地已經改過自新,點解唔可以鼓勵下人地而係踩多兩腳?

有無諗過當事人見到個post會有咩感受?
我就覺得無啦
其實唔係無,一係就比PR洗到沈晒底,一係就呢個社會氣氛根本冇人再笑得出
有撚倒退
幾時都係咁㗎啦
最開心其實係以前喺高登睇啲改圖
次次睇都笑到失控
再唔係就睇燦神啲post又係笑到停唔到
中學第一次睇高登笑到gap gap聲

而家連登主要用嚟口誅筆伐人

不過Nathan 條打把仔抵俾人屌
一下留句pr 其實唔需要討論
依家上連登要同人battle 多過討論
不能同意更多
Nathan 仆街 Day 抵死
但係唔洗開十個posts 霸住成個熱門
好懷念以前講屎形狀同顏色可以講一個post

而家啲posts 都冇乜人討論 冇乜人正負評
早幾日平平淡淡嘅熱門post 可以落榜幾日之後幾日又出番嚟
同意

連登熱門日日唔係追擊呢個就追擊個個

建議開個追擊台俾呢班人
屌... 宜家剩係過瀘keyword , 都100 隻wording..
成班打手, 真係無心機再上

連尼住又唔理, 或者根本收緊回佣開acc 都唔奇
現實生活咁壓迫 有啲野改變唔到
咪揾其他野發洩 享受一下可以拉倒一個人既能力
每次認真想討論post, 就一堆人衝出嚟一沉百踩,覺得乜乜就一定係咁,以為自己好型,其實好toxic,就好似女人係臭雞一樣,久而久之都唔想再講嘢了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞