[PolyU] 紅磚大學討論區 (76) - hello summer sem

384 回覆
1 Like 2 Dislike
[求名]細個10-16年期間tvb 睇過一個日劇,啲主角全部特工最後一集發現全部假
https://lih.kg/3768528
有冇師兄知道sem2/下年會唔會開返廣東話教嘅CLC1104唔想用普通話讀,但我驚下年都係reg返同一樣嘢
都唔係架,當年我car D俾人伏左去讀鳩野D+左,yr4讀多次另一個car D拎返B+,最終成功令我由second low拉返上去second up
有冇人整訪客登記入左netID之後彈左access denied出嚟
利申學生證31號先過期
有冇師兄讀過ENGL1A26,求評
onedrive得返50GB
想問下係咪一定要year1 sem1 reg到ELC101x嚟讀? 但同其他pre-assign嘅科撞晒時間.. 定可以sem2先 reg嚟讀? Thank you
大英大中應該會幫你喺其他Year 或者Semester
pre reg咗,唔使自己reg
Okay thank you

poly連續兩日send email俾我,想問下咁係咪firm 有位讀呢兩科?即係前兩日有空位,但係因為我reg咗同Car所以唔俾我? (自己想讀呢兩科多啲,但係無位所以Reg住其他先)
但係我見estudent 呢兩科仲喺waitlist 8 &13 所以唔肯定
想問下熱門易讀既car科waitlist排第5仲有冇機會
巴打,請問如果senior entry嘅中英文係唔係讀佢pre reg嘅就夠?
然後自己再reg car A car M就得?

但SYA注意CAR A係要reg "Ug-CAR English language"
唔得嘅原因係因為撞咗時間同過咗21credit,每人一般情況下每個sem maximum 21credits,過咗就reg唔到

結論係呢兩科你都冇reg到
咁其實係咪代表仲有位?只不過佢冇俾我?因為我想take 呢兩科但一開始冇位 所以放入waitlist 先,reg咗另外兩科同car嘅,我驚之後冇位Reg唔到
唔係你有位,係你reg唔到
因為我reg 咗另外兩科分別係Car M 同 Car A(eng),
而家38P同Elc1A10係我想reg但係因為一開始冇位,所以Reg住另外 Car M 同 Car A(eng)嘅科
咁我remove 上面撞咗時間同過credit 嘅科係咪代表我waitlist 有位就reg到?
唔太清楚因為未試過,或者你可以等30號嘅adjustment period試吓
含撚 我drop 咗原本嗰兩科 依家waitlist Car M排緊8, Car Eng排緊24&53 我會唔會到最後咩都reg唔到
Thx
仲想問有啲科冇lecture vacancies嘅話係唔係點都改唔到?
唔想上天地堂啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞