有冇人可以推介一下Bali 峇里島

76 回覆
2 Like 1 Dislike
上年11月細佬結婚果日全家去bali觀禮兼旅遊,住villa先係最佳選擇,有靚景任你影
上年11月細佬結婚果日全家去bali觀禮兼旅遊,住villa先係最佳選擇,有靚景任你影

是咪airbnb呀?
Nusa Dua - The Cafe 食自助餐 有人寫Blog 介紹。
可以google 下 .

Sundara by Four Season 食晚餐 (日落時間去 用Email book 定窗邊位 ) 食物好味 環境舒服 最重要係價錢唔貴

Pandawa Beach - 2015年去仲係無污染 輕度開發的沙灘
唔知依家會唔會比人玩爛左啦

補充一點

兩個人去沒包車 Call uber ...
的士咩色都照劏 係uber 最好
可能我去果時得有Uber 幾日
D 司機唔係好識用。

Anyway 我回憶返都係開心
果到D 人都比較純真 同埋慢。。
D villa 真係平 但同質素成正比

多謝晒你呀 好有用呀啲料
上網search下Gili Islands

幾年前去過 啲水幾清幾靚 成個天堂咁

峇里去都好似好遠 巴打全程stay gili island?
有冇airbnb推介
有冇airbnb推介

我都睇緊呀 再唔book我怕冇地方住
Ubud 值得留多一兩日 唔好即日路過算
住Alaya Resort Ubud 幾抵住 野食好得
去梯田要小心啲
田啲人會呃鳩人錢
逼你畀過路錢
唔駛行上去,係咁以行下都夠
去梯田要小心啲
田啲人會呃鳩人錢
逼你畀過路錢
唔駛行上去,係咁以行下都夠

嘩 好彩有人提醒
Ubud 值得留多一兩日 唔好即日路過算
住Alaya Resort Ubud 幾抵住 野食好得

都幾入下
想聽下backpacker點係果度玩
之前打機識左個峇里朋友
佢餐餐都食青蛙
巴打你可以去試下

租電單車揸
之前打機識左個峇里朋友
佢餐餐都食青蛙
巴打你可以去試下

唔係掛 咁惡 咪啦田雞都唔喜歡
Pish

用bali做base 去左lembongan java lombok gili komodo
兩星期前去完
如果去斷崖廟小心馬騮
去之前已經睇過d台灣blog話馬騮會搶眼鏡/電話
點知去當日真係親眼見到
之後會有d人走出嚟扮幫你攞返然後屈錢

另外如果唔包車就只可以uber/taxi
佢有種的士係正規大公司經營嘅叫blue bird就跟錶收錢
但其實成條街扮呢間公司嘅冒牌的士仲多過正版
呢d通常都斬你一頸血, 同一路線貴正牌兩至三倍
不過如果趕時間, 冒牌的都係一個選擇嚟
前提係上車前講掂數, 事關講價的會開得快d同唔會兜路
兩星期前去完
如果去斷崖廟小心馬騮
去之前已經睇過d台灣blog話馬騮會搶眼鏡/電話
點知去當日真係親眼見到
之後會有d人走出嚟扮幫你攞返然後屈錢

另外如果唔包車就只可以uber/taxi
佢有種的士係正規大公司經營嘅叫blue bird就跟錶收錢
但其實成條街扮呢間公司嘅冒牌的士仲多過正版
呢d通常都斬你一頸血, 同一路線貴正牌兩至三倍
不過如果趕時間, 冒牌的都係一個選擇嚟
前提係上車前講掂數, 事關講價的會開得快d同唔會兜路

正野 好詳細呀
有冇airbnb推介

巴打幾時去 我聖誕去
有冇airbnb推介

巴打幾時去 我聖誕去

10月頭呀
諗住去5日呀
見到期太長冇咩靚villa 揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞