有冇人可以推介一下Bali 峇里島

76 回覆
2 Like 1 Dislike
我去果次 包左車
點知遇上司機口中最嚴重塞車嘅一日
成日淨係去左海神廟 ubud market
同有間食骯髒鴨嘅餐廳就完
本身book左六點去有間沙灘酒店睇住日落食西餐
都塞死左去唔到 被迫cancel

髒鴨中伏,唔好食嘅

Babi Gurang都係一般,又多烏蠅
Nusa dua睇Water blow唔好行咁出
上次差d俾浪捲落去
我去果次 包左車
點知遇上司機口中最嚴重塞車嘅一日
成日淨係去左海神廟 ubud market
同有間食骯髒鴨嘅餐廳就完
本身book左六點去有間沙灘酒店睇住日落食西餐
都塞死左去唔到 被迫cancel

髒鴨中伏,唔好食嘅

Babi Gurang都係一般,又多烏蠅

Ubud間Starbucks幾特別
記得玩激流
去水上樂園
仲有Bali safari park
海神廟
梯田
同女去就可以去睇Diamond Bali

最緊要都係book車玩
Rock bar bali
你search 呢間野 絕對值得一去
睇住日落飲杯野
人生一大享受
Nusa dua睇Water blow唔好行咁出
上次差d俾浪捲落去

我試過響海神廟pk,成身泥
D鬼佬掩住半邊嘴
睇住日落飲杯野
人生一大享受

有間叫potato head都唔錯
睇住日落飲杯野
人生一大享受

有去 夜晚好好feel
可以食食下落泳池游水
鄉下仔見到好新奇

講起就好想去
好多地方都未去到
骯髒鴨

個椰青冇味唔甜嘅
好似見到家樂福下面有Wendy's
去完買野可以食

有間野食fish and chips好大碟又好食
不過唔記得咩名
我果時係TripAdvisor 搵到
有書架,有隻墨刻出版出,唔錯

掂 睇下咩書局有
睇住日落飲杯野
人生一大享受

有去 夜晚好好feel
可以食食下落泳池游水
鄉下仔見到好新奇

講起就好想去
好多地方都未去到

兩間都bookmark定
去成星期 點都會玩下 正
聽聞平假版渡假? 窮學生都想去下

D洗費都算平,係貴起張機票
請問邊度浮潛/潛水最靚?
同埋有冇巴絲去過科莫多島share吓?thanks

一定要搭飛機去Labuan bajo先再join local tour去

機票貴到仆街

機票貴到仆街

我都係轉三程機呀
兩千五來回包稅
不過我係去埋泗水玩先要轉咁多

同埋要包車,1個人去冇人share包車錢
機場係市中心, 最多人去既沙灘係隔離, 好塞車
海灘都大浪, 好多澳洲佬去都係為咗滑浪, 有啲酒店係正沙灘隔離, 鍾意滑既超方便
佢地型好似個漏斗中間個位咁, 兩邊海岸線長, 有沙灘, 有懸崖, 都有海景睇, 所以有唔少婚宴場地同靚酒店
有間海神廟必去, 隔離有個market可以買手信
有個地方食海鮮, 好多人, 有得自己揀海鮮, 可以係沙灘度食....我果日去得晏, 淨返果啲海鮮都死死地, 第二日搵Villa個管家買餸整海鮮餐, 玩完返黎食, 正到仆街

我早幾年去過兩次, 兩次都6個人以上, 交通可以揸車/的士, 我諗都係book車最好, 因為中心好塞(第二次去見佢起路, 起好應該會好啲)

以上內容全憑個人經驗, 有錯隨便屌

貴唔貴?

係唔係度假為主 冇咩特別野睇玩做?
我唔戴得con 可以點浮潛? 當地浮潛店會唔會有有度數既浮潛鏡借?
留名
幾年前去過
海神廟
火山
梯田
有個崖睇日落

今次想去Safari同藍夢島
留名
幾年前去過
海神廟
火山
梯田
有個崖睇日落

今次想去Safari同藍夢島

好多人都去過呢幾個地方

同埋要包車,1個人去冇人share包車錢

一個人一係你好似鬼佬咁揸電單車
如果唔係唔洗去
Nusa Dua - The Cafe 食自助餐 有人寫Blog 介紹。
可以google 下 .

Sundara by Four Season 食晚餐 (日落時間去 用Email book 定窗邊位 ) 食物好味 環境舒服 最重要係價錢唔貴

Pandawa Beach - 2015年去仲係無污染 輕度開發的沙灘
唔知依家會唔會比人玩爛左啦
Nusa Dua - The Cafe 食自助餐 有人寫Blog 介紹。
可以google 下 .

Sundara by Four Season 食晚餐 (日落時間去 用Email book 定窗邊位 ) 食物好味 環境舒服 最重要係價錢唔貴

Pandawa Beach - 2015年去仲係無污染 輕度開發的沙灘
唔知依家會唔會比人玩爛左啦

補充一點

兩個人去沒包車 Call uber ...
的士咩色都照劏 係uber 最好
可能我去果時得有Uber 幾日
D 司機唔係好識用。

Anyway 我回憶返都係開心
果到D 人都比較純真 同埋慢。。
D villa 真係平 但同質素成正比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞