一人N個玩ocamp好現實既經歷

318 回覆
615 Like 157 Dislike
依D野永遠都係養成一D恐怖殺手的根源
以前同一班人玩唔埋,自己又溝唔到女
慢慢會積壓一D負面力量係心入面
當一爆發的時候就會做D犯法野
人的眼好容易會被怨恨遮蓋
好多時犯罪者唔會清楚佢地自己做緊乜
我非常清楚因為我都曾經犯罪過
至於係D咩,我唔方便透露
但是都離不開D變態野

就依件事可以睇得出,
依家ocamp係欠缺監管,所謂的組爸組媽根本沒好好處理ocamp入面的事務,完

人越大越幼稚 組爸媽都一鳩樣

組爸媽通常互溝,一係溝仔溝女,根本唔會理到每個fm嘅感受
個陣唔知做咩得罪左個組mate 句句野都串9我 跟住好無癮 唔想玩

咁撚仆街既
睇完好無聊
女大十八變
剛入大學都係18 19
大多幾年 識化妝著衫
就唔同哂

如果係BU、中大,d女到28、29都係唔識打扮

我建議你行一轉2間U既campus再諗諗你自己講左d咩
走後門狗 走完後門又要嫌人膚淺
咁清高咪走後門啦
Ive ocamp
真心樣子問題可以係性格搭夠
柒頭係果幾日入面同班仔女熟到 係無人會對你咁mean
通常中招都係樣同行為係真係kam

Agger 明明去o camp 果時大把外表毒柒比人組爸媽yo,因為性格好或者玩得
以為你地講咩cc係講緊祟基,點知係hkcc
OCAMP真理:your face your fate
依D野永遠都係養成一D恐怖殺手的根源
以前同一班人玩唔埋,自己又溝唔到女
慢慢會積壓一D負面力量係心入面
當一爆發的時候就會做D犯法野
人的眼好容易會被怨恨遮蓋
好多時犯罪者唔會清楚佢地自己做緊乜
我非常清楚因為我都曾經犯罪過
至於係D咩,我唔方便透露
但是都離不開D變態野

就依件事可以睇得出,
依家ocamp係欠缺監管,所謂的組爸組媽根本沒好好處理ocamp入面的事務,完

人越大越幼稚 組爸媽都一鳩樣

組爸媽通常互溝,一係溝仔溝女,根本唔會理到每個fm嘅感受

呢啲組爸媽唔撚掂啦 溝冇所謂 但唔好冷落其他人
asso仲去ocamp?

讀書啦屌
ocamp係適合一啲本身已經好active嘅人去
如果本身係摺友期望靠個camp黎識人咁一定收皮
由你交camp fee果下已經俾人interview緊
得幾一兩分鐘去show到俾人睇自己係值得俾人揀
入到去又玩係
份人唔夠活躍唔識講野入到去都只會坐牆邊玩電話之後準時訓覺
其實係教育問題
香港由細到大都灌輸要靚仔外向先係成功既性格
大家潛移默化認同呢個觀念,於是歧視毒撚
外國一樣係靚仔外向著數d,但毒撚都依然有唔少發圍機會,香港就幾乎毒撚樣衰係死罪

我反而覺得毒撚叻既野 起香港都發唔到圍。

靚唔靚仔唔重要
個人內向唔識講野一樣係死
就算係寫左個好勁嘅program 或者整左個劃時代嘅發明
你都要識推銷自己產品老細或者個投資者先會buy呢個idea
First impression比人投左最想佢依家即刻出camp
睇到個個係度講乜乜柒柒 又話同理心又剩
成班連登仔上網話鳩人個時又唔見咁有同理心
個撚個雙重標準 比人恰撚完就上黎講同理心 其實一句到尾社會係咁現實架啦 又話要規管ocamp 不如檢討下點解玩鳩你唔玩鳩第個

的確有部份人可能係咁.
但appeal to hypocrisy係一個logical fallacy, 部份人偽善唔代表要正當化ocamp某部份人既所作所為.

或者你試下企係搞手立場諗
佢地搞得一個camp都係想好玩
個camp要好玩就一定要一班玩得起唔怕瘀嘅人
咁先至可以帶動到個氣氛
是關個camp好多位都係無聊白痴得啖笑 好似mass game disco night 之類

如果個個都係怕出醜 唔想玩 驚做焦點
咁個ocamp同去老人玩串字遊戲有乜分別

咁由報名到收錢得果幾分鐘會點揀人?
一半睇樣一半睇談吐
優先取錄一定係個樣有少少傻氣但幽默嘅男仔
仲有大癲大肺女仔

跟住先係靚仔靚女
尤其是靚女 九成放唔低'女神'呢個包袱唔會投入咁玩
跑兩跑又叫攰又補妝 玩game就坐低禁電話
分分鐘仲收左幾隻兵搞到少左幾個人玩

最後就係果啲好少出聲 唔想玩 怕瘀 但又想識人 見到人報佢又報果啲

利申包括自己在內全dorm都係最後果種人
入camp第二晚準時1點訓覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞