買電視機 / 換電視機 集中討論區 (168)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
有以下垃圾

TCL 43P745 行貨
$22XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. GOOGLE TV 系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. AIPQ Engine 3.0 影像處理器
6. HDMI 2.1x3 支援ALLM ONLY
7. 光度330nits
二手Sony 43X8500G/Samsung Q60T
呢舊垃圾應該夠用唔該哂
我都有諗過,2手sony如果冇暗病都好襟用
問清楚 我係avlife 買完之後sales 搵番我話代理要4個月內安裝 唔係無贈品 好彩我四月就入伙
只要唔好長期擺喺又熱又濕嘅地方,應該會襟過TCL 全新
要FULL PAY?
印象中需要
遲下去度下視覺距離先,怕太大
9000F here
唔識壞
我都想買佢
但咁既價好似65a95l都得
水貨價?
嗰系統同行差好遠喎

如果行貨av life好似重賣緊$28xxx
Samsung 55QN85C 同55Q70C
會建議邊隻
黎緊想買部55寸
水行都得
BUDGET?
Samsung 55QN85C 同55Q70C
建議55QN85C
Samsung 55S90C 行貨
$91XX
1. 144hz 超極廣色域 QD-OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
5. Neural Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 有2.1聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 光度高達1000nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光
預算8000以下
多謝既打先
LG 55" OLED TV B3 OLED55B3PCA 行貨
$84XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN6 影像處理器
8. 光度高達750nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲

Samsung 55S90C 行貨
$91XX
1. 144hz 超極廣色域 QD-OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
5. Neural Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 有2.1聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 光度高達1000nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光
巴打超快覆,
咁我親身去睇下呢兩隻實物再買
先謝你
you are welcome
最緊要幫到你
有機會睇到流淚
咁大獲
阿仔仲係電視精黎
我都驚驚色彩太鮮艷對佢會唔會唔多掂
靚唔代表色彩太鮮艷
睇到流淚意思係指畫面靚到流淚
咁我要流眼淚了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞