benz w205 FL定唔FL?

123 回覆
1 Like 13 Dislike
揸緊架fl w205 amg 版
想問下你地平時油耗幾多到
戈日試車時 可以佢煲冷氣等人多?
見到成13.xL/100km
心諗 1500cc車揸到3000cc咁 係發生咩事
請問你地有冇返開仁孚做保養
諗緊買唔買package好
Plan Ax2+Plan Bx2
平時返工收工6-7L/100km 元朗機場
6-7l/100開埋eco再慳多10%
等睇review
買寶馬4系型好撚多
70% highway
Average speed 34kph
好正常
好正常係指佢日常油耗真係13.xL/100km?
我部老爺e90直6偈 最盡都係12.5L/100km
煲冷氣
我老爺w204 c200行highway 6.3L/100km,行大出先12L/100km
新版1500cc應該慳多啲㗎喎
但有人又話新1500cc細偈推大車
反而用油比2000cc版多左
官方數據都係咁
你地播歌個陣,螢幕係咪唔會show到專輯封面
我部會
不過最近死咗comand , 冷氣都教唔到
咁大鑊
知唔知有咩解決方案
揸過其他廠既車,唯獨係benz唔得
有冇ching分享吓你哋一缸油行幾多
個comand俾人update firmware 之後無事,收咗我£400
條友仲話無得換副廠車機
今日收車啦終於
由屯門揸番出九龍
一開始冇較好個位 揸到腳抽筋
同個電軚好快 未習慣

但點reset個油耗同旅程數
現加9.6L/100km
有d驚
軚盤右手邊control
home>旅程
跟住用黑色粒的上下郁(禁一下就係reset)
我之前執部C117做second car 後來換咗G20
佢而家話馬正好多再換都要換馬 (C仔唔靚woo)
Over 13000km tracked over a year. The 30% city driving has traffic…
It's not like driving at 34km/h average speed continuesly for 13000
CLA250 22年款新車40萬抵唔抵玩
好中意呢個樣 平時一個人揸多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞