benz w205 FL定唔FL?

123 回覆
1 Like 13 Dislike
我183算唔算
我上次坐入eqe都覺得佢個位好逼
可能有d人鍾意隻手放側邊
但我暫時唔係

所以都要確實坐下先知
183算高,留意司機位放左腳個位好窄,小腿位有舊野會凸出嚟頂住,我估設計時以左呔車諗,乘客位就無影響,但變右呔車就會頂住,個人感受,可以自己試坐下先
頂出黎個舊係波箱黎,揸慣左就冇野
有FL 就買 FL
揸起上來唔似 1500cc
到時我再試下先
多謝提醒

但FL前後都有呢個問題?
呢部pre facelift黎
Facelift左foot rest位都係咁的
電尾箱同氣氛燈真係必須,佢keyless好似都係option
我呢排想換車 其中一部心水就係c200 又係諗緊買fl定pfl fl版個電子錶板真係正好多

不過發現其中一個問題 應該話係通病 令我有啲卻步? google過啲人話w204開始 其中一樣大問題就係因為引擎設計問題 條cam軸會攣 個情況有啲似你咁 無力 上唔到高轉 同埋副偈會好嘈

所以想問下大家如果真係唔好彩中招 要換條cam軸 大概要幾錢 洗唔洗3 4萬?
依層我又真係無預過

聽原廠講法就我架車真係單純program 問題,update左就無再出現,因為佢發作上唔到高轉會著engine 燈閃閃下,第一次真係嚇撚死人

FL 咗嘅電子dash board 真係好靚,由其佢唔係好似E咁一塊mom 貼上去,係融入返傳統dash board 個位,然後車機個mon 大咗,用嚟睇CarPlay 啱啱好

用嚟輕鬆揸真心ok
C43唔諗?
牌費又跳一級
同我都唔飛車
買黎太浪費

好似請保特黎表演散步咁
C200
普通代步
靚仔
要飛都可以小爽
唔洗一定fl or not,唔重要的,最緊要架野完完整整無穿無爛
得尾期204有呢個問題,如果要換都係萬零蚊
我諗住換s205 fl
ching揸緊 有冇咩特別野同感受
諗緊換 bmw g21 定 s205好
你嗰架係c200 s205? 想問吓油耗太概點 宜家都睇緊部 pre-fl c200
S205 c200 2000cc 9G
5.xL/100km
C43 低水 好抵玩
mercedes me app係咪睇到架車行左幾咪
如果改左咪數係個app到會唔會睇到
各位
今日最後睇工架18年c200 FL
落左訂了
我住外國,貪佢後籠夠大,搬野/買野勁方便
都係果句,mercedes無乜野壞,搵架啱自己心水
後期版有car play有電子錶版正好多
唔會
恭喜
我前幾日都出左架21年既s205
我本身揸緊e90
我老婆試後座都話窄同頂頭
話後座e90好坐d
但佢整體都好鍾意w205
之後我自己試坐一次副駕位
我覺得好逼
張櫈算退到一個正常位
但我隻腳頂曬個首飾箱位

ps.佢168高 我183
我同你差唔多高,前座較低啲同較後啲就冇事
但後排就幾乎變到好似冇乜位咁
另外,駕駛座左邊有舊嘢頂住 變到腳嘅空間好細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞