[TVB] 婚後事 (4)

1001 回覆
12 Like 11 Dislike
《婚後事》(英語:Happy Ever After?),是香港電視廣播有限公司拍攝製作的時裝愛情倫理電視劇,編審黃秉怡,監製林肯,演員包含羅子溢、陳自瑤[2]、黎諾懿、賴慰玲、羅天宇、王敏奕、羅冠蘭、黎燕珊、煒烈及區明妙[3][1]。此劇是2022年香港國際影視展推介劇集之一。

呢套劇用明知故犯做主題曲會唔會好過傾城呢?
完全無諗過會用無人之境做片尾歌好符合最尾果段劇情
呢點要讚
每個人係自己角度睇嘅嘢 對白都有啲唔一樣
都反映現實係同一場景下,每個人嘅著眼點都唔同

nolan 兇心人都剪到跳黎跳去,但tvb 可以剪到跳黎跳去得黎大眾又容易明白,

tvb 今次真係顯功架,啲人屌咗咁耐tvb 今次應該無聲出
發現所有男人睇女人都係色情 誘惑的
人地其實着好多布 都可以睇到露哂膊頭咁

成件事就好似啲女人下下覺得男人同佢講野就係鍾意自己
而男人就係見到女人就係覺得人地誘惑緊佢
呢套戲真心好睇
返工都多同事討論
個個男人都讚爆家嫂
琴晚片尾曲出果下成個人醒咗,一黎唱歌果個唱得非常好聽,二黎切題。
現實遇到個咁既小三一定失守
我反而睇到每個人都覺得自己好,個女仔除左係自己視覺,個個都覺得佢姣,包括佢自己都講其他人都覺得佢姣,就係得羅仲謙唔得
一晚追番晒咁多集
幾好睇

原來77工作室都有製作青春不要臉
我覺得都好睇
就好似夫妻的世界
小三真係好強
聽到片尾曲笑咗,好係80後會揀嘅講婚外情嘅歌。
想講用白蘭花溝仔/女條橋用咗咁多年好老土
「咁夜冇人㗎喇 我幫你買哂佢啦婆婆」根本每次出白蘭花橋都會有
咁點解家嫂送完大波him之後會傷左?發生左咩事
仲會係乜嘢事,係書店推車用力過猛整親囉
2015年條街真係比較多呀婆賣白蘭花
王敏弈演技屌打陳自瑤,後者太過火
羅仲謙出奇地好
啱啱睇返上一集
大波謙寫小說都係想搵個情緒出口 將出軌責任外判
但家嫂事實上有冇真係咁順純
幾欣賞將出軌責任外判呢個講法
王敏奕咁撚好J嘅屌
呢啲位yoyo 係幾乞人憎
呢種敘事手法幾好,睇返轉頭個女都令人幾心UP
當知道最後結果先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞