美股認真討論區 MMMDXIV

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔明自己screen股黎做咩,炒得咁廢

買下d廢佬股,不停食來回彈就ok
俾條明路你:adbe
港樓樓爆最好睇供>求全世界都知香港只係中共2線城市
講真,就算跟到人地Twitter佬講彈起嘅股又點,計完風險,搞到每次都要細細力咁玩 跟本就應該大大力,開埋孖展,每次起碼50%轟落去先岩

風險管理成件事都on9,講真你命中高,根本唔洗風險管理 怕痛最多咪原地SL,風險係0
買d股王,跌就買,升就揸,美國佬會搞掂架喇
唔做風險管理就會好似我隻PINS咁 有排坐
除非你唔介意損手賭下隻
其實依家apple pie 都抵玩,最多分注慢慢入,股王點都會上得返
cls 70k 如果變牆紙應該真係會dum春dum死
自問玩唔起
冇叫你賭財報喎,原地SL每次100%轟落去都仲得

我理得佢風險管理,我儲返多d錢,實大力轟落d股到
都係果句,每日都大把股升10%,一野轟落去就袋10%,1年2百幾個交易日,我當得30日中,都要1.1蚊都變17蚊啦,所以1年幾千%絕對有可能,唔好再話我9up
屌,呢隻垃圾我準備放鳩晒佢入第二隻
諗緊SMCI AMD ARM邊隻好
睇你追求咩,我比較想穩陣,所以先咁多廢老股。

你想進取d加呢3隻都無可口非
每注買33.33%
原地SL或者1%都夠啦,當1日行10%,你要錯10次先打和喎

講真,我依家每晚嘅情況係我錯左,佢1日跌10%我都冇得走,每次我都要用另1個trade 10%或者幾個trade幾%黎救,再加我其他trade賺錢,咁成個account先真係賺錢,成件事好低能

不如all in mega 7, TQQQ再孖展算數
咁我不如買SOXL
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞