圖書館真係好多痴線佬出沒

102 回覆
196 Like 48 Dislike
做過中央圖書館報紙果層幾個月
D痴線佬多到可以出圖鑑
提提大家唔好攞圖書館d報紙睇,果陣要清潔夾住報紙支棍,塊白色布由純白色變左青綠色fuck

青綠色

我已經唔想知d呀伯攞份報紙入廁所搞過d咩黎
鼻屎依啲已經少事,見過個阿伯坐喺暗角位用本書夾住條j嚟chok,只此之後冇再去個公共圖書館借/睇過書
見過有呀叔除左半條褲係到對住部電腦打飛機
新蒲崗圖書館日日都有個呀嬸坐同一個位叉電

然後行著住對死人拖鞋走黎走去 係咪佢
咪臭係 ,成日有囡囡走過黎溝我
dse之後都唔再去
平時番工見到好多

好多區圖書館都有陣尿壓味,唔知做乜鳩
好似無咩人留意到樓主打殘體 連登咩事
去親都見到有個癲婆坐係到成大半日,望住窗外唔郁,間唔中會好開心咁笑出聲
阿叔係到除鞋赤腳揀書
仲要有大陣腳臭味
見過有個南亞狗用電腦睇IG仲要不斷留啲狗公式留言
見過有個南亞狗用電腦睇IG仲要不斷留啲狗公式留言

見過有人周圍睇人手機玩緊乜
仲要連你留咩言都睇得清清楚楚
啲痴線佬會FF圖書館戰爭

所以中央圖書館2樓會有個帶解放軍軍帽嘅人出沒

嘩屌 幾年前考DSE嗰陣喺中央鋤書嗰陣都見過佢
成日攞一大堆書圍住自己 好似座城堡咁
沙田圖書館唔算好多痴線佬
好不幸我去溫書就見唔少
大概6,7 年前
其中有次沙自無位
我上左去參考資料圖書館溫書
咁入面就有條友,著住件好似實驗袍
初時無為意坐左佢隔黎
大概5 分鐘後佢拎住張100 蚊紙係我面前fing
我下意識望左佢一眼
跟住佢就塞張寫左唔知乜春既過黎
然後同我講:我同哈佛牛津d 校長好熟,你得罪我無運行阿你....
嚇撚到我即刻走左去最遠張枱
仲要比張枱對面條女笑我
好不幸我去溫書就見唔少
大概6,7 年前
其中有次沙自無位
初時無為意坐左佢隔黎
我下意識望左佢一眼
然後同我講:我同哈佛牛津d 校長好熟,你得罪我無運行阿你....
仲要比張枱對面條女笑我

有無同條女傾訴
好不幸我去溫書就見唔少
大概6,7 年前
其中有次沙自無位
初時無為意坐左佢隔黎
我下意識望左佢一眼
仲要比張枱對面條女笑我

有無同條女傾訴

個時真毒唔敢同女傾計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞