被黑心的士撞埋嚟,而家警察話要告我不小心駕駛,點算好?

88 回覆
2 Like 27 Dislike
係咪遇到呢種情況
一於衝到去前面位置,撞花架車都唔理
你前過人地就你贏??

利申:學野

咪傻啦
有cam就睇到你係咪特登撞埋去
我今日都試過差唔多嘅野
屯公d慢線合併位
我見架巴士行緊就收慢俾佢過完再出
巴士過咗之後,我後面架的士即刻踩油出仲超埋我
佢明知我出緊去都仲要俾油過我
好彩dup得切,反應差少少都撞
我今日都試過差唔多嘅野
屯公d慢線合併位

的士狗實唔會讓你,見到佢地等下架先轉線
所以以後見到的士狗想轉線入黎,都唔好收油讓佢就啱
睇圖真係似樓主衰多啲
的士狗固然仆街
但樓主手車同判斷力都有問題
見到的士狗加油就好扭番埋自己個邊啦
當係交學費啦
係咪遇到呢種情況
你前過人地就你贏??

睇車位距離,如果人地係你2、3個車位前突然抽出,咁你dup唔停都好正常。不過十幾個車位就難講得通
睇圖真係似樓主衰多啲
的士狗固然仆街
當係交學費啦

Ching你意思即係扭番入自己原來沒條線?
邊度得呀?
係咪遇到呢種情況
你前過人地就你贏??

睇車位距離,如果人地係你2、3個車位前突然抽出,咁你dup唔停都好正常。不過十幾個車位就難講得通

其實都係嗰句,要執生
下次你試過中招,下次你做識點做
但請注意,毎次情況都唔一樣喎
所以都係嗰句

執生啦~!
我今日都試過差唔多嘅野
屯公d慢線合併位

的士狗實唔會讓你,見到佢地等下架先轉線

你誤會咗
架的士係排我後面等緊出慢線
我等架巴士行完就出
佢可能個時機計到啱啱好即出再頂住我唔俾我出
你點畫張圖比差佬?可唔可以畫一畫?

步唔多係咁

輸鳩硬,對方成架車係線內,你得大半,唔告你都講唔通啦

阿sir都係咁講

落咗2次口供,位置、傷痕等等環境證據我輸哂,

所以我都已經打定輸數

除非 樓主證明到撞之前架車已經完全停定,及另一架車見到都加速超前,另一架車就有路面判決不足撞死物嘅嫌疑。兩邊都有錯通常就NFA ,no further action

另外撞之後嘅拉花究竟係車頭拉落車尾定調轉都係證據嚟。

如果乜都無,九成入晒。因為對家完全係正線裏面

利申: 當我尻噏
所以以後見到的士狗想轉線入黎,都唔好收油讓佢就啱

我從來見到的士狗想轉入黎都會篤油
但同一道理 自己轉線都真係要好小心
睇圖真係似樓主衰多啲
的士狗固然仆街
當係交學費啦

Ching你意思即係扭番入自己原來沒條線?
邊度得呀?

正常cut線係唔會立即抽頭出去
你cut得快咪抽唔番入去囉
人地就算有心撞你又點
無証無據 上到庭法官會信你咩

留名睇的士佬claim 物理治療
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞