盧宛茵嘲入行易演戲隨便 “《好聲音》唱兩句就出嚟拍戲” 被戲屎後輩教戲 提醒新人反遭黑面

86 回覆
105 Like 13 Dislike
唔止tvb 啦,成個香港娛樂界都係咁
一代不如一代
而家呢代個個以為自己好好戲
tbb又好viu又好
真係人唔笑狗都吠

節目中又講到新一輩生態,先講起以前的藝員開工多數一支公,但現時不少人都「一大班助手、梳頭、化妝逼晒喺化妝房」,盧宛茵說:「睇見啲外景都作嘔,一個擔遮,一個拎茶,一個撥扇,我覺得此風不可長!」

篇文上半段完全同意
但人地有錢搵助手關佢咩事
佢咁笑法又刺激到老人台班友架啦
諗起馬浚偉
Same
咩叫此風不可長?
舒服出外景既風氣?定係出錢請人創造就業機會既風氣?
而家仲有好多 fans 應援日日萬歲
請哂成個劇組食飯食 tea (毒舌大狀)
咁又可唔可長?
你點知佢細J?
你坐左幾耐?
佢唔係前美麗華高層咩?高層面癱好正常姐
主持楊紹鴻又大爆秘聞︰「從前拍《溏心風暴》,有位年輕主角試過借啲意問李香琴攰唔攰,並建議︰「你冧就嗌cancel囉!」盧宛茵聞言斥責:「可能佢自己想休息,就想擺啲老嘢上枱!」

呢個無敵,唔出聲又話唔識體諒老人家
好似係退休公務員
莫非你就係佢口中的後生
Google是好東西
你睇返工台post就知依家部份人諗咩
唔係屌,指出錯誤都唔受
真 慳返啖氣暖肚好過
寧願自己做哂 好過要由頭同佢check邊個位錯
同佢講返盞聽又黑面駁嘴
以前做茄哩啡拍過佢,真人好淋㗎
ching好撚識戲 但人都認錯
Tvb冇錢
用呢班發明星夢既人應該唔洗出好多錢就可以叫佢地做到野
何樂而不為反正啲師奶都照睇
兩睇,有啲suggestion 真係用,
但好多老屎忽都係亂咁黎,最後都會搞到溏心風暴3 咁樣 套九唔搭8 咁
後生仔女入呢行有副業
咁又唔係個個都有家底 有副業架嘛
呢個亞視年代已經成日睇到
濕尻垃圾後生連燈仔一向作風就係依然故我,淨係識懷住我駛閪你教咩,你有撚把炮本事教我咩廢老廢中廢乜廢物既心。
但佢地永遠唔會諗吓自己都只係一篤爛屎,無撚本事,最撚叻就怨老豆老母,但又要學人白鴿眼,學人眼角高,五十步笑百步,教老豆屌閪,正一社會垃撚垃,有句說話真係講得好啱,真係無必要教精呢班垃撚圾,垃圾絕對係應該繼續喺垃圾堆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞