做教車係咪人生贏家

355 回覆
1279 Like 20 Dislike
https://youtu.be/cDre6WDiKC8?si=uOU_wVHARQEY8s_8

做緊生意了
香港入曬高清地圖level 4自駕已經可以做到
咁都係考牌官收皮啫
政府限左牌照數目, 但需求有升冇跌

係咪中學econ 講既rent
而家私人師傅牌申請 係留咗一部份quota畀班教院/巴士公司師傅轉出嚟私人執教
港駕師傅好似唔係全部有牌?
因為拎月薪
有牌都出咗去自己搵食?
好似係固定時間就月薪, OT另計, 師傅話OT時數仲多過教固定果PART, 總之就好撚好搵, 做到你唔做到大把客
而家去學車要你放假就佢
星期六日?無時間喎
7,8點?收工啦
平日啦 平日有位
以為你講教車路士
之前個阿sir 自己識整車
見佢部Prius 行左800k km
一個學生基本收你1萬
教10個都有10萬基本收入
依家愈黎愈多女學
同教籃球一樣咁爽
https://youtu.be/Nc6sjKhnDHg?si=h1s_R9U3azGFEPVn
DC9 末日
Open AI Sora 既3D 運算能力 + 自動駕駛
可能下年就有level 5 唔需要入地圖
職位名稱: 駕駛導師

職責
向未持有及持有駕駛執照之顧客提供高質素的專業駕駛培訓建議
為顧客跟進培訓事宜
聯絡顧客跟進其服務要求
了解顧客學習需要
執行其它指派工作

職位要求
中學畢業或以上程度
持有有效香港正式駕駛執照第1、2類最少6年;持有其他類別駕駛執照更佳
良好駕駛紀錄,未曾因在酒類或藥物影響下駕駛汽車及危險駕駛引致他人死亡而被定罪,及於2年內未曾就不小心駕駛的罪行而被定罪
有良好顧客服務工作往績
對承諾提供優質顧客服務充滿熱誠
良好廣東話溝通能力;懂英語或普通話更佳
=======================================
中年失業去教車都好起碼底薪都夠開飯
不過我得2A遲d補返10+18
佢地嗰個叫受限制駕駛教師執照

政府利益輸送比駕院啫
識人26/7歲已經有牌利申跟佢學車 我大佢幾年
但佢又真係教得好好 好熟啲規則 教我操邊啲位 點考 一take pass
但佢咁快有牌 懷疑佢之前係做某啲部門 可以打尖拎牌
你去九龍塘睇下啦
勁多妹妹露哂大脾去學車
大抽獎,有朋友抽中,人生贏家,發撚到
冇career path,係我就唔做
肥普俾人炒應該都發
上次樸達俾保利炒都執唔少
有教牌輕輕鬆鬆一個月10 萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞