[突發]CC台最新五毛定義全攻略

44 回覆
21 Like 49 Dislike
呢幾日時事台五毛起勢洗版 ,

散播失敗主義

將反對勢力分化對立

捉其他社群批鬥

目標都係要將焦點由政府身上扯走

每當有人發現問題 , 就會被人話屈毛然後繼續洗版

但有一樣野佢地係唔想提及嘅 , 就係想統一香港嘅思想

所以以後只要將以下會員區分

對中國政府支持 / 無意見嘅就係 中 国 人

當大家有共識自動標籤 五毛或者藍絲 成為 中国人

佢地無得反抗 , 如果否認就會為中国人身份增加 負面 效果
如果承認 , 反對派就識得分辨 邊啲係 中国人 , 邊啲係反對派

頭先實測 , 暫時堆 中国人 未有對策 , 只係一味拉你落水話你都係中国人
但唔敢否認

中国人 取代 五毛 呢個名 令佢地無辦法話人屈毛
最多話人屈人做 中国人

反對派嘅同路人 , 今次時事台能否再變得有影響力 , 能否再無咁多無謂亂屌

就靠你地喇

https://lihkg.com/thread/364275/page/1

你地係唔係五毛我唔肯定

但你地係 中国人
今日61X比醫護人員綁住,得番五毛狙擊手出黎發癲

可能係庇護工場入緊筷子。😂😂

😂😂
邊個搞分化就係五毛
邊個笑鳩黃之鋒就係五毛
邊個再屈人係五毛就係五毛
邊個話屈人係屈毛黨就係五毛
邊個再反本民青就係五毛
邊個反港本土派就係五毛
邊個反泛民就係五毛
邊個質疑林子健就係五毛
邊個笑鳩港女就係五毛
邊個睇CCTVB就係五毛
邊個鍾意睇大陸劇就係五毛
邊個鍾意李一桐就係五毛
邊個用華為,小米,OPPO,one plus,VIVO,lenoco,樂視手機就係五毛
邊個叫支那做大陸/內地就係五毛
邊個見到支那死人冧樓仲講口德就係五毛

邊個講野唔岩我聽就係五毛
邊個搞分化就係五毛
邊個笑鳩黃之鋒就係五毛
邊個再反本民青就係五毛
邊個反港本土派就係五毛
邊個反泛民就係五毛
邊個質疑林子健就係五毛
邊個笑鳩港女就係五毛
邊個鍾意李一桐就係五毛
邊個用華為,小米,OPPO,one plus,VIVO,lenoco,樂視手機就係五毛

知道你係 中国人 就夠喇
邊個搞分化就係五毛
邊個笑鳩黃之鋒就係五毛
邊個再反本民青就係五毛
邊個反港本土派就係五毛
邊個反泛民就係五毛
邊個質疑林子健就係五毛
邊個笑鳩港女就係五毛
邊個鍾意李一桐就係五毛

知道你係 中国人 就夠喇

毛澤東就梗係中國人啦傻鳩,包括你都係
精神分裂的貓靈應該係真五毛,攪亂好多post

知道你自認咗做中国人就得啦

我只認我係香港人

我只認我係香港人

你認你係火星人都得添
拎張身份證出黎朗讀下係咩國?係咪香港國呀?

我只認我係香港人

你認你係火星人都得添
拎張身份證出黎朗讀下係咩國?係咪香港國呀?

你因為張身份證而心繫中国 , 我當然明白
你講野唔啱我聽呀!你係五毛!block鳩你!!
點解有條五毛犬係上面?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞