美斯微博上傳短片重申肌肉發炎 在港賽前一天公開訓練「已盡所能」 對中國球迷有特別感情!

434 回覆
21 Like 109 Dislike
波台狗真係好撚好笑之前美斯話肌肉發炎又唔信,而家話加埋話唔關政治事,就衝哂出嚟出金句cctoy炒車

波台狗真係肉撚酸
阿根廷球王美斯,月初在國際邁阿密對港隊的表演賽,未有落場,惹來猛烈批評。美斯晚上在自已官方微博發表視頻,否認因為政治原因不想參賽,強調自己永遠想要參加每一場比賽;他聽到有人說他因為政治原因或許多其他原因不想參賽,都不是真,否則他甚至不會去日本,或多次訪問中國。

美斯說,他與中國有著非常緊密和特別的緣分,在中國的採訪、比賽和活動讓他留下美好回憶。

美斯重申有內收肌炎症,在沙特的第一場友誼賽賽前已感覺到,所以未能上陣,在第二場比賽上場一會兒,但情況變得更糟;到在香港比賽前一日,他嘗試上場訓練,為球迷作出努力,指已盡自己所能,亦參加了與孩子們的足球互動課,但強調他感到不適,上場有加劇傷情的風險,因此真的無法參賽。而幾天後,傷處感覺稍好點,因此能夠在日本上場一會兒。

美斯說,想向中國所有球迷送上最好的祝福,強調自己一直對中國迷抱有特別的感情,並將繼續如此,希望不久能再見。

https://www.881903.com/news2/local/2521946
想知陶傑同劉細良呢班移民踩港狗點解讀
上兩個禮拜踩香港人踩得咁撚興奮
即係心情好就冇事
不過係香港個時唔知係碧咸、tatler Asia定唔知邊個搞到佢唔啱心水所以肌肉痛
唔知點解我諗起啲渣男嘅行為
算公道啦
主辦單位開賽前已經知唔落場,係佢哋無同球迷講
早就講左, 呢單野唔係燒到上大陸咁大反應
美斯果邊根本就WFC
唔好唔記得, 中介果日個讀稿記招, 個態度幾傲慢
就算政府態度強硬, 都係擺爛
一定唔係自願 佢係被迫讀認罪稿
真 球王肯揮2下手已經值回票價啦
入場果班人咁都唔滿意 比少少錢就以為自己係大帝
收皮啦
無錯
一個全世界Top3出名嘅人,都要被迫跪
賭開錢直頭憎佢啦 打假狗
點解咁樣叫跪低?佢只係重申有傷
梅建國pr團隊諗出嚟啦

成班打手喺微博互含,同cctoy花粉講嘅嘢一模一樣
乜嘢無簽要落場果d

佢一向都無骨氣見錢就拜
俾唔同人權組織公開批評過佢好多次啦
d被制裁嘅人俾唔起相應價錢咪俾d咩反應
一早話咗錢問題
他聽到有人說他因為政治原因或許多其他原因不想參賽,都不是真,否則他甚至不會去日本,或多次訪問中國。

美斯說,他與中國有著非常緊密和特別的緣分,在中國的採訪、比賽和活動讓他留下美好回憶。

美斯說,想向中國所有球迷送上最好的祝福,強調自己一直對中國迷抱有特別的感情,並將繼續如此,希望不久能再見。
條片勁冇精神,拍到有啲和聲beat 既頹味

發炎可以行路走人
但行一圈握下手 講幾句 都唔得
是但你啦
你不如話地太硬啦
因為沙地俾足錢
依件事, 除左平時習慣乜都入大陸數既傳媒
基本上其他報導佢香港行既表現都係偏負面
班忠心球迷選擇唔出聲, 其他人就屌佢唔尊重球迷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞