「星之子」陳易希教你怎樣走創科路:香港要保持國際金融中心地位,金融科技必定是未來升級的方向

194 回覆
5 Like 265 Dislike
可以清洗重用的環保口罩(左),以及最新的加密貨幣錢包(右),都是陳易希和他的團隊研發的產品。

咁高科技呀,可以洗口罩係咪之前政府送藍白間成條底褲咁撚樣嗰個
好記得有年唔知政府搞大抽獎,個網站佢搞
結果全晚個網塞到仆街抽條毛
真正獅子山精神
RoleModel神主牌示範單位飛機杯定啦啦隊乜都好,呢種社會點都會有幾個…
不得不說佢用科技名義搭雞棚係有一手

而咁arm又好多人食佢條水去領功

係吉祥物咁上下嘅存在
咪玩啦 唔係隨隨便便邊個都食到呢條水

佢九成同外國嗰啲十歲細佬創業一樣

老豆老母幫佢plan好點樣成名、埋堆、再食政府條水
個濕鳩政府幫你起朵

你就梗係要幫手唱好香港啦

陳十二
十二分㗎都

同埋屌咗粒星
其實有冇客會想個 job 好去搵條柒頭做嘢
啲 design又醜, UI又柒
佢有咩commericalized 左既products
咪嗰個19虛擬貨幣交易所
有人科水比佢

查實有冇 ching 用過?
咪係 唔係有個建制親戚 邊到佢上位
幾多歲 仲星之子
傻西一個
佢仲識唔識寫code
留名
一班垃圾 圍埋搞野 只係為見報為KPI
唔係做實事 咪需要呢種吉祥物
佢做乜都好 有些小Noise就夠
根本無人理係咪垃圾

呢條契弟 就完全反映 港英之後
完全無人做實事 無真正監管 完全唔會review
唔洗睇ROI 就完全唔洗理係咪倒錢落海
佢如果係外國是旦一個國家搞startup
第一壇都已經收左皮
之後再攞funding又真係睇實力
唔係真係有突破 就乞緊食都似

中國 真係只有騙子是真的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞