團結香港基金 : 香港目前面對「旅客三不」,即不願來、不過夜及不回頭, 倡ICAC旁開Cafe

208 回覆
34 Like 299 Dislike
香港電影手上咁多IP, 港產片又聞名大陸

搞個港產片theme park

(利伸:曾經有兩間美國電影公司傾過,想係廣東開theme park)
蝗家飯
香港獨特的旅遊體驗
直接香港開人民公社.免費提供食住比旅客.
師兄有冇打算入政府做
其實幾吸引
為咗振興香港旅遊業,咁懲教署都要出一分力,一於開放赤柱、東頭比旅客入住,等佢哋感受一下係香港踎監嘅滋味啦!
ICAC隔離搞個Cafe
因為佢哋心照金融業冇撚得救啦
我以係連登仔玩膠Post 點知又真係咁講… 都好的ICAC有咩做姐 哂米飯
都話唔係唔知。
係實體經濟佢哋知藥石無靈無撚得救,先去做啲似是而非嘅無謂嘢。
係得夜市繽周呢啲下欄嘢佢哋先識攪,咪出盡力做。有無成效唔緊要,俾支即睇到佢哋做左嘢已經夠哂數
咁日本海軍都賣咖哩嘅
但呢啲野唔會認真覺得可以賺到錢...
有咩theme? 俾遊客體驗喺PTU入面咁俾狗打同捽甩佢?

香港電影最猛果段日子都只係虛火。想用虛火起個theme park 係咪有病?
明哂 以你呢種態度 乜都唔好做就最好
佢哋都知ICAC 廢左
係架其實。與其鳩做不如慳返啖氣暖肚。
個場已經死左就由佢死啦。咁多年黎就係因為有一堆傻鳩以為仲有得救先攪到半死不活咁多年。
一早就應該等佢爆到變返漁村再由頭建立過先係出路。一個死左嘅人仲係咁打雞血扮有得救,畜生先做得出。
令到本身唔使錢嘅活動,都可以盡量令佢使到錢。

做乜鳩
點解唔係中國香港, 係唔係港獨組織黎?
大響度親英戀殖? 皇乜野家飯?
特府飯好失禮咩?
on9當有趣
支那狗應該搞埋燒賣啦
奧妙之處
雞翼山美食
每區警員已婚宿舍用幾層黎做酒店,等中國旅客感受香港有幾咁安全
拼入警隊丫,香港警察全球知名,國家信賴,民心所向,又可以慳返個署長人工,慳返d 錢。財赤呀大佬
ching你依個我真係會想join
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞