團結香港基金 : 香港目前面對「旅客三不」,即不願來、不過夜及不回頭, 倡ICAC旁開Cafe

208 回覆
34 Like 299 Dislike
同樣情況適用於股票市場即不願來港,不願過夜,不願回頭。
呢個團結香港基金以前屌泛民就叻叻

叫佢獻計就同啲九流議員一樣
銅鑼灣長官俱樂部
新起架,應該搞旅行團打打卡,個會所咁正,要同国人同享
靠旅遊業姐係泰國啦
人地再雞叫有、有淫、有Nuru 玩你有無先
喺全面保皇狗+太監嘅統治下,你呢啲正常而正確嘅意見係唔會有任何一隻狗/太監會提,更加冇人敢搞

隻隻都急住同主人獻媚
唔係搞蟈安法23條,就係諗點跪喺度服侍支那人
佢地仲死心不息靠唯一地方旅客
習慣靠犧牲其他香港人自己就瞓喺度賺錢
你話香港經濟前景會幾好
大館搞咪得

其實你都唔好話, 如果真係搞我都想去
整個打擊黑暴紀念館
啲大陸人仆住過黎打卡啦
將簡約公屋改做簡約酒店

等緊上樓腥移民: *#)@)#$!!
竟然戀殖
RMB貶值
啲人落嚟唔願洗錢
起多啲景點都唔會解決到
用屎忽諗野?
整個肥佬黎體驗package
唱何B仔有啅頭d喎
呢間真係都市傳說嚟,細個到而家每次搭巴士經過都係落住閘
估唔到講得出死因
係建議嘅解決方法傑出咗啲
不回頭根本死症黎 香港地少租貴 個個大商場入面都係果d鋪 容不下特色商店

呢樣野就算係旅遊業全盛時期都係咁樣 不過果陣大陸自己d商場未發展好 又多假貨 d暴發戶先個個落黎Fing錢

如果對比下深圳d商場,而家香港果d舊又舊過人 逼又逼過人 仲要賣埋相同既野 我係大陸遊客既話 點解要成日落黎燒錢買難受?

人地黎一次當旅行集郵 想再去多次旅行,點解唔直接去深圳上海?貪你d空氣夠自由?

要鬥由治及興,你夠人地內地城市鬥?
九流議員? 中學生都不如
旅遊業班人hea慣會同你返辛苦工?
不如揾特首同佢地打卡,每位收返$100
你老母呢啲idea中學小組討論都唔敢講 咁on9
探肛獨龍鑽服務
Icac 本身咪間cafe 嚟囉

仲喺佢隔離開,想icac 執笠咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞